fbpx

Andy Schleck, Contadorról és a Tour de France-ról

A napokban zajló Ománi Körversenyen a luxemburgi Andy Schleck is részt vesz, aki sajtótájékoztatón beszélt arról, hogyan változtatja meg Contador távolléte az idei Tour de France-t, s mennyire befolyásolja mindez őt, személy szerint:

„Azon a 2010-es Touron hat napig volt rajtam a sárga trikó, nem akarom, hogy most az enyém legyen. Miután Contadort kizárták, és én voltam a második, nem érzem úgy, hogy ez győzelem lenne, mindössze egy cím. Lehet, hogy a könyvekben a 2010-es Tour nyerteseként szerepelek majd, de ha idén sikerülne megnyernem a versenyt, az lenne az első győzelmem.

Andy Schleck

Ahogy már mondtam, megbízom a CAS döntésében, én nem vagyok szakértő, nem olvastam el a 4000 oldalnyi dokumentációt. Viszont ez egy nagyon különös ügy, főleg a kimutatott klenbuterol annyira alacsony koncentrációja miatt, de született egy döntés, ez van.

Normális esetben Contador lett volna a favorit, a távolléte viszont nagyban megváltoztatja az idei Tour de France-t. Nem akarom azt mondani, hogy könnyebb lesz nyerni így, mert több versenyzőnek nyílik lehetősége küzdeni a dobogóért, vagy top 5-ös helyezésért. Azt is figyelembe kell venni, hogy Contador mindig erős csapattal érkezett, akik dominálták a versenyt, de most más lesz a helyzet, bárhogy alakulhat, meglátjuk. Többen is vérszemet kaphatnak, korábbi támadások várhatók, nem hinném, hogy könnyebb lenne a Tour.

Én mindenesetre egyre inkább csak a Tour de France-ra koncentrálok, nyerni szeretnék. Továbbra is mindent beleadok a felkészülésbe. Szeretnék ugyanakkor még megmérkőzni Contadorral. Talán a szezon végén valamikor. Számomra a realitások nem változtak.”

Az Ománi Körverseny után Andy Schleck programjában a Párizs-Nizza, a Criterium International, a Sarthe-i Körverseny és a Baszk Körverseny szerepelnek. Az ardenneki klasszikusok után kimarad a Kaliforniai Körverseny, és a Tour előtt a Criterium du Dauphine vagy a Svájci Körverseny lesz az utolsó megmérettetés a Radio Shack-Nissan kerekese számára.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo