fbpx

Alpen Tour Trophy: Próbáld ki magad 4 napon át az Alpokban!

Többnapos mountain bike maraton profiknak és amatőröknek egyszerre: lehet borzasztó kemény, vagy felfoghatod egy nagyon „sűrű” kirándulásnak az Alpok legszebb tájain. Vérbeli mountain bike-osoknak vétek kihagyni!

972_5399cc081026

16 nemzeti- és 3 világbajnok lesz ott június 11. és 14. között 26 országból a 350 fős profi mezőnyben Európa egyik legnagyobb mountain bike versenyén. A licences egyéni indulók UCI-pontokért és komoly pénzdíjakért küzdenek majd az Alpen Tour Trophy kemény emelkedőin, technikás singletrack-eken és a meredek DH-szakaszokon. Mindez csodálatos helyszínen, a dél-kelet ausztriai sípályák környékén, a varázslatos  Dachstein-gleccser tövében.

Miközben a figyelem középpontjában a profi versenyzők állnak, az AlpenTour természetesen rendkívül népszerű az amatőrök körében is, akik 5 kategóriában, párosban is versenyezhetnek, te is kipróbálhatod magad! A profik számára kiírt 15 000 eurós pénzdíjakon túl a hobbibringások között 12 000 eurós értékben osztanak ki tárgynyereményeket. Persze az igazi értéket utóbbiak számára a csodálatos tájak bejárása jelenti kijelölt útvonalon, frissítőpontokkal, Dachstein és Schladming környékén.

922_5399cbb0da3b

A négy szakaszon 208 kilométert kell teljesíteni 2000 méter fölé nyúló hegyi ösvényeken, egyetlen más mountain bike szakaszverseny sem tartalmaz annyi singletrack-et, mint az Alpen Tour Trophy. A versenyzők dolgát megkönnyíti, hogy mind a négy etap bázisa Schladmingban, a start és a cél is itt helyezkedik el, így nem kell átcuccolni szakaszról-szakaszra, szállásról-szállásra, és tornatermekben vagy sátrakban sem kell aludni, mint sok többnapos maratonon.

A szakaszok:

  1. etap: Hocwurzen 69 km, 2900 m szint
  2. etap: Hauser Kaibling 56 km, 2000 m szint
  3. etap: Dachstein 73 km, 2800 m szint
  4. etap: Planai Schafalm egy 14 kilométeres 1100 m szintet tartalmazó hegyi időfutammal várja a bringásokat, csak hogy ne essen annyira jól a vége.

Bővebb nevezési és egyéb információk: http://www.alpen-tour.at/index.php?id=1

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo