fbpx

Alig egy hónap múlva UCI kategóriásként rajtol a Gemenci Nagydíj

Július közepén kerül megrendezésre a sportág történetébe Gemenc Kupaként bevonult országúti kerékpárverseny, mely idén is az egyetlen többnapos nemzetközi, UCI kategóriás viadal lesz Magyarországon. A hazaiak mellett eddig kilenc külföldi ország csapata jelezte részvételi szándékát.

A jubileumi, 35. alkalommal kiírt versenyt idén is az Ifjúsági Unió Szekszárd szervezi. Mint Ignácz György elmondta, a gazdasági nehézségek ellenére is kitartanak amellett, hogy a verseny nemzetközi, UCI (Nemzetközi Kerékpáros Szövetség) kategóriáját megtartsák.

gemenci_1

„A tavalyinál kevesebb pénzből gazdálkodhatunk, így elmarad a hagyományos prológ, de a két szakasz pénzügyi háttere rendben van, na és természetesen a villanyfényes kritériumversenyt is megrendezzük Szekszárd belvárosában.” – tette hozzá a főszervező.

A versenyre már több hazai csapat jelezte részvételi szándékát, a rajtnál várhatóan ott lesznek a FTC Merida ReVO2lution, a Betonexpressz 2000-Limonta, az Atlantis Casino, a Csepel és a Kommuna.org kerekesei is. Az idegenlégiósok közül az olimpikon Kusztor Péter, a Tour de Hongrie győztes Lengyel Tamás, a korábbi magyar bajnok Szeghalmi Bálint, valamint klubtársa, Kiss Gergely részvétele is várható. Külföldiek közül osztrák, bulgár, holland, horvát, izraeli, német, román, üzbég, haiti együttesek, na és Kusztorék svájci csapata szerepel a csapatlistán.

A karaván július 10-én Kaposvárról a szekszárdi Béla térre teker, majd másnap Paksról a legendás, szekszárdi Kálvária-tetőre érkezik a mezőny.

Forrás: Alisca-Bau 35. Gemenci Nagydíj Országúti Kerékpárverseny sajtóközleménye

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo