fbpx

A paralimpiai kvótát szerző páros és klubjuk szándéknyilatkozata

A tavalyi év során riói paralimpiai kvótát bebiztosító tandem tagjai és klubjuk, a Hungaro Fondoaz alábbi szándéknyilatkozatot juttatta el szerkesztőségünkbe, amit változtatás nélkül közlünk:

Butu Arnold Csaba és Ivanics Gergely

Butu Arnold Csaba és Ivanics Gergely

A Hungaro Fondo – Etyeki Kerékpáros Klub vezetése és a paralimpiai kvótát megszerző versenyző páros, Butu Arnold Csaba és Ivanics Gergely ezen nyilatkozatban erősítik meg együttműködési szándékukat a 2016-os paralimpián, a Hungaro Fondo színeiben történő közös felkészülésre és részvételre vonatkozóan.

A felek ezzel a közös nyilatkozattal kívánják az elmúlt hónapok sorozatos félreértéseit tisztázni, a megromlott viszonyt helyreállítani, illetve a közösen elkövetett hibás lépéseket korrigálni. A szándéknyilatkozat célja a kerékpáros sportvezetés, szakma és szaksajtó számára egyértelművé tenni, hogy a páros a Hungaro Fondoval együtt folytatni kívánja a két éve elkezdett GoRio2016! szakmai munkát, melynek gyümölcseként az előző év végén megszerezték az első és eddig egyetlen olimpiai kvótát a magyar kerékpársport számára.

A közös folytatás feltételeként a felek a Magyar Kerékpársportok Szövetségének (Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség, mint szakmai tagszervezet) és a Magyar Paralimipiai Bizottság határozott, írásban is megerősített pénzügyi támogatását jelölték meg a három hónapja leadott Hungaro Fondo GoRio2016! szakmai program alapján. E nélkül a Hungaro Fondo nem képes garantálni a paralimpiára történő felkészülés és az olimpián való részvétel teljes anyagi feltételeit, a működési támogatások hiánya miatt.

A parakerékpárosok az olimpiai felkészülést kizárólag a Hungaro Fondo színeiben kívánják folytatni, amelyet igazolnak a kitöltött licenc kérő lapok is, ugyanakkor szerződésben garantált, anyagi hátteret biztosító szövetség, klub és sportvezetés nélkül hiábavalónak és feleslegesnek tartják a versenyzői licenc kiváltását.

A felek bíznak Polony István MKSZ elnök és Gömöri Zsolt MPB elnök, továbbá Törzsök Zsolt MKSZSZ elnök reális helyzetértékelésében és sikerorientált szakmai hozzáállásában, és remélik, hogy a sportvezetés közös akaratával összhangban hamarosan csak a sikeres paralimpiai szereplésre tudunk fókuszálni.

A fentiek mihamarabbi rendezése érdekében az MKSZ, MKSZSZ és MPB vezetésétől kérjük, hogy egy négytagú találkozót hozzunk létre és rendezzük írásos szerződés formájában a támogatási feltételeket!

Etyek, 2015. április 1.

Üdvözlettel,

Steiner György                                Butu Arnold Csaba                         Ivanics Gergely

ügyvezető                                            paralimpikon                             paralimpikon pilóta

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo