fbpx

A Kona a Bringabandát támogatja 2013-ban

Hazánk egyik legnépesebb mountain bike-os társasága, a Bringabanda legjobb versenyzői Kona kerékpárokat hajtanak majd az idei szezonban, három kiemelt bringásuk a hétvégén kapta meg a vadonatúj 29-es Kona King Kahuna karbonvázra épült gépeket.

kona_bringabanda

A Konáról:

Mi a Konánál mindannyian a szabadság és a kerékpározás hívei vagyunk 1988 óta. A mai napig ugyanazok a cég tulajdonosai, akik akkor megalapították – ugyanolyan lelkes, elhivatott, aktív, a kerékpározás iránt elkötelezett stábbal dolgozunk, mint eddig mindig. Nem vagyunk nagyok, de nem vagyunk kicsik sem.

A Kona cég a mai napig néhány magánember tulajdonába tartozik. 1988-ban Dan Gerhard és Jacob Heilbron alapította a céget, amikor az első irodákat megnyitották Blaine-ben, Washington államban és Vancouverben. Az első kerékpárok Cascade néven kerültek forgalomba, majd az év vége felé Konára változtatták a márkanevet. Joe Murry volt az első tervező és termékmenedzser a Konánál. Még ebben az évben elindult az európai forgalmazás.

Napjainkban már egy 25 éves nemzetközi cégről van szó, amelynek a kerékpárjai a világ minden kontinensén és legtöbb országában megtalálhatóak. Gyári versenycsapatával, rengeteg egyéni versenyzővel, Bike Park Programjával és a fiatal tehetségeket támogató Grassroots Programmal a kerékpározás minden kategóriájában (XC, cyclocross, dirt jump, downhill, országúti, maraton) rendelkeznek top versenyzőkkel. A versenyzőknek, a cég stábjának, a Kona bringák minőségének és technikai megoldásainak köszönhetően a Kona ma a világ egyik legismertebb, legelismertebb és legnépszerűbb kerékpárgyártója.

Kona Magyarország:

A Kona márkanév, ahogy a világban mindenütt, hazánkban is jelentős presztízzsel bír. Egyedülálló imidzsével a magyar bringások számára is a megbízhatóságot, a stabil, magas minőséget és egyfajta életérzést is jelent.

Kona hazai versenyeken:

A márka hazai forgalmazója, a Biking Kft. jelentős mértékben támogatja a magyar mountainbike sportot. A szakág legnagyobb hazai csapatát, a Bringabanda SC-t szponzorálja, így a Kona nemzetközi Grassroots Programjának keretében három ígéretes fiatal magyar MTB versenyző számára biztosít kerékpárokat a versenyszezonra. A bringabandások közül Mellau Ádám, Farkas Zsolt és Kovács Tamás idén Kona King Kahuna kerékpárral versenyezhet. A King Kahuna egy felső kategóriás 29-es merevfarú bringa, melyet karbon vázra építettek.

Az első támogatói kerékpárokat a versenyzők 2013. március 2-án a BringaExpón vehették át ünnepélyes keretek között.

KONA King Kahuna adatlap:

Kona Race Light Carbon váz tapered fejcsővel, rövidebb láncvillával, press fit középrésszel és 142×12-es hátsó tengellyel

– RockShox Reba RL 29er tapered villa 15mm-es átütős tengellyel
– Avid Elixir 5 fékrendszer
– Easton EA70 XCT UST kerékszett
– SRAM X9/X7 10 sebessséges hajtásrendszer
– WTB Volt Comp nyereg

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo