fbpx

A héten Balaton Bike Fest!

2012. június 15-17. Balatonfüred, A-Híd Bringapark: bringások idén negyedik alkalommal vehetnek részt a látványos versenyszámokban bővelkedő, hazánkban, és egész közép-kelet- Európában egyedülálló rendezvényen, a Balaton Bike Festen.

A helyszín idén is Balatonfüred, azon belül immáron másodszor, a 2011-ben, Balatonfüred határában, a savanyúvíz-forrásnál megépült Bringapark, mely sokat szépült a tavalyi verseny óta. A versenyek széles repertoárjában a kerékpározás bátorságot, vakmerőséget, ügyességet igénylő extrém, és kitartást, teljesítményt igénylő szakágai egyaránt megtalálhatók:

A Monster Energy Dirt az FMB World Tour (a dirt versenyek nemzetközi versenysorozata) 2012-es szezonjának 9. állomása: ezüst fokozatú versenyévé avanzsált, így biztosak lehetünk benne, hogy az idei pálya nagyobb kihívást jelent majd a nemzetközi mezőnynek. A pálya építői profi versenyzők és építők, akik minden tudásukat beleadva színvonalas versenyterepet alakítanak ki. Nem kétséges, hogy a hazai és külföldi amatőr és profi versenyzők egyaránt elégedettek lesznek.

A Gösser Triál és duál-triál Magyar Kupafutamának helyszíne is a Bringapark, ahová fix pályát építettek tavaly. Ne gondolja azonban senki, hogy idén is ugyanaz vár a versenyzőkre: új akadályok, új szekciók, ezáltal új kihívások, új látványelemek gondoskodnak a versenyzőknek a kihívásról, a nézőknek pedig a szórakozásról.

Harmadszorra kerül megrendezésre a G-Híd tereptriatlon az X2S rendezésében: kihívás a versenyzőknek, kaland és különleges élmény mindenki számára: 1400 m úszás a Balatonban, 25 km terepkerékpározás (MTB) és 9 km terepfutás vár az elszántakra, legyenek akár profik, akár amatőrök. Gazdára talál a Balaton Királya és a Bakony Királya cím is, és sztárvendégek érkezése is várható.

A FA MenExtreme XCE (Cross-Country Eliminator), az UCI szabályzatában is 2011-ben szerepelt először, és a tavalyi Bike Festen debütált Magyarországon, jelezve, hogy a rendezőség nyitott az újra. Egy rendkívül látványos versenyszámról beszélünk, ahol a kb. 600 méteres teljesen belátható pályát sok technikás kanyar teszi különösen izgalmassá. Fiatal versenyszám révén a verseny nyílt, bárki benevezhet, az induláshoz nem szükséges licenc.

A Bianchi – Balaton Bike Fest Kupa nyílt országúti kerékpárversenyére amatőr és profi kerékpárosokat egyaránt várunk. Látványos rajtot követően 65 és 125 km-en küzdhetnek a versenyzők egymással és az idővel.

A szervezőség gondolt azokra is, akik szeretnek ugyan kerékpározni, de eszük ágában sincs versenyezni: Ők a Skoda csillagtúrák és a BikeLine Balaton kerülő túrák keretében 10-20 fős csoportokban, tapasztalt túravezetők segítségével két keréken látogathatják meg a Balaton felvidék gyönyörű tájait.

A Balaton Bike Fest tortájára idén felkerült egy nem kerékpáros, de mégis különleges program:   A tereptriatlon szervezői 8 órás éjszakai terepfutó versenyt rendeznek, Magyarországon elsőként. Kivételes kalandot ígér a késő esti óráktól reggel hatig tartó futam, ahol a vállalkozó szelleműek fejlámpával indulhatnak neki az éjszakai terepnek. Akik féltik a bokájukat, jöjjenek nézőként, szurkoljanak a bátor résztvevőknek.

Kiegészítő programként mini expo létesül az A-Híd Bringaparkban, ahol kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosítanak a látogatóknak.
A gyerekeket ugrálóvár is várja.

A látogatóknak a rendezvény ingyenes, a versenyek nevezőitől nevezési díjat kérünk.
A pontos programot és egyéb információkat a www.balatonbikefest.hu oldalon találnak meg.
A Balaton Bike Fest nem csak a versenyzőknek, de a látogatóknak is izgalmas időtöltést ígér.
Jöjjenek el családjukkal, barátaikkal június 15-17. között Balatonfüredre az A-Híd Bringaparkba.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo