fbpx

Szombaton újra Crosskovácsi!

Június 16-án, szombaton Nagykovácsi ad otthont a Crosskovácsi maratonnak, ami a maraton kupasorozat harmadik állomása is egyben. Idén először külön kategóriaként szerepel a CKR Rally.

A verseny egyedülállósága a CKR Rally, ami főleg a lelkes amatőröknek szól. Az 53 kilométeres középtávon 5 db egy és négy kilométer közti, összesen tizenhárom kilométeres gyorsasági szakasz került kialakításra. Így, akinek nem számít a végső eredmény, elég csupán a gyorsasági szakaszokon versenyezni az idővel és a haverokkal. Idén először lehetőség van csak a Rally kategóriában indulni, ami szintén komoly nyereményekkel és pénzdíjjal kecsegtet.

A nevezéssel még nem késett el senki, hiszen akár a szombati 10:30-as rajt előtt még egy órával is lehet nevezni!

A 6,2 kilométeres gyerek- és családi-, a 30,2 kilométeres rövid-, az 59, kilométeres közép- és a 83,2 kilométeres hosszútáv térképe elérhető a verseny honlapján.

A rajt a szokásos módon, a Tisza kastély előtti útszakaszról indul, 2 perces időközökkel.

Annak, aki még be szeretné járni a pályát, Mátyus Attila, főszervező a részletes pályatérképet ajánlja. A pálya egyes részei már ki vannak jelölve, a szűkösebb, tájékozódást igénylő részen piros nyilak mutatják a helyest irányt. A pálya nyomvonala szinte teljesen száraz, néhol találni csak pocsolyákat. Egy néhány órás esőzés még jót is tenne a pályának, ami elveri a port és jobb állagot biztosít a talajnak.

Minden további kérdésre választ kaphatsz a verseny honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo