fbpx

A cowboyok földjén Armstrong lehet a nagyágyú

Miközben a legtöbb hír a Lance Armstrong bálvány ledöntéséről szól azóta, hogy az Egyesült Államok antidopping ügynöksége (USADA) leleplezte a hétszeres Tour de France-győztes csapatában, a U.S. Postalban működő doppingszisztémát és az amerikait megfosztották Tour-sikereitől, addig hazájában, Texasban a Dallas Morning News az „Év Texasija” díjra nevezte a kerékpárost…

A texasi lap rovatvezetője Tim Cowlishaw azzal indokolta a jelölést, hogy ezt a díjat olyan személyek kaphatják, akiknek nevéhez valami maradandó dolog fűződik, akár negatív értelemben is. Hamarosan kiderül, hogy Armstrong begyűjti ezt az elismerést.

Ami azonban talán fontosabb hír a 41 éves texasival kapcsolatban, hogy tegnap járt le a határidő, ami a Nemzetközi Sport Döntőbíróságra benyújtható fellebbezést illeti a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) döntése ellen, miszerint jóváhagyták az USADA döntését, és megfosztották Armstrongot többek között hét Tour de France-győzelmétől. Eddig még nincs információnk arról, hogy élt volna a fellebbezés lehetőségével, továbbra is a hallgatást választja.

Eközben a brit Sunday Times-tól „értékes karácsonyi csomagot” kapott Armstrong, a brit lap ugyanis visszapereli azt a kártérítést, amit egy 2005-ben leírt vádaskodást (doppinghasználattal gyanúsították) követő bírósági ítélet után voltak kénytelenek kifizetni. Armstrong akkor 485 000 dollárt húzott ki a zsebükből, most viszont perköltségekkel és kamatokkal együtt 1,6 millió dollárt követelnek vissza. S valószínűleg nem ez az utolsó ilyen per a texasi ellen.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo