fbpx

Cyclocross: párharcok a sárban, és hogyan lett Nys-ből rendező… – videók

Két kimondottan izgalmas versenyen van túl a nemzetközi cyclocross-elit, főszerepben a Sven Nys, Niels Albert, Zdenek Sytbar triumvirátussal, s persze a belgiumi sárral, plusz egy renitens szurkolóval és a rendezővé avanzsáló belga bajnokkal…

A zolderi Formula 1-es versenypálya környékén rendezett hatodik világkupa forduló a belga fenomén, Nys versenye volt, miután az utolsó körökre a papírformának megfelelően a világbajnok Niels Alberttel maradtak együtt az élen. Az utolsó kör az alábbi videón tekinthető meg:

Nys a befejező kör második felében egyértelműen nyomás alá helyezte honfitársát a sár következtében rendkívül technikás pályán, s tulajdonképpen azzal nyert, hogy két-három kanyart láthatóan jobban sikerült megoldania, persze azért a kemény áttételt is jobban bírta a dombok tetején. Nys ezzel pontegyenlőséggel feljött a világkupa-sorozat élére Albert mellé, vagyis minden nyitott a további futamokon.

Sven Nys (Fotó: Hamvas Bálint, cyclephotos.co.uk)

A Bpost Bank Trophy loenhouti futamán már nem volt ilyen szerencsés a belga bajnok. Ahogy az előző napon, Zolderben minden sikerült hasonló körülmények között, itt kétszer is bukott, illetve technikai gondjai akadtak a verseny folyamán. Összességében is emlékezetes futam volt, ezúttal a teljes futamot bemutató videót szeretnénk olvasóink figyelmébe ajánlani, a felvezetőben néhány snittel a cyclocross hőskorából:

A győzelemért ezúttal Albert Zdenek Stybarral küzdött a végjátékban, itt láthatóan a belgában maradt több kraft az utolsó kilométerekre. A cseh bajnok a zolderi bronz után most ezüstérmet szerzett, a harmadik helyen Loenhoutban a belga Kevin Pauwels futott be. A jelentős hátrányt gyűjtő Nysnél az utolsó körben végül elszakadt a cérna, s amikor egy szurkoló söröspohárral dobta meg „biztatásképpen”, kirontott utána a kordonokon kívülre, hogy elmagyarázza, ez nem esik jól a versenyzőknek… Nys ezzel nem csak a futamot adta fel, de a Bpost Bank Trophy-sorozat összetettjét is, ami időeredmények összeadásával számolódik.

Loenhout: a győztes Niels Albert (Fotó: Hamvas Bálint, cyclephotos.co.uk)

„Folytathattam volna az üldözést, de elegem lett. El is döntöttem előre, ha az utolsó körben is megdob, nem fogok szó nélkül elmenni. Megkérdeztem, mi értelme van ennek? Bocsánatot kért, de semmi több. Eléggé részeg volt, én meg nem voltam vele agresszív. Sörrel dobálni valakit megalázó, és nem vagyunk állatok, mindenki megérdemel egy kis tiszteletet. Feladtam a versenyt és elfelejthetem az összetettet. Harcolhattam volna még a második helyért, de elegem lett, az az úriember talán hozzáadhatja ezt a dicsőséglistájához…” – nyilatkozta Nys a verseny után.

Még több kép: http://cyclephotos.co.uk/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo