fbpx

2016-os ROSE Bikes újdonságok: Pikes Peak, Soul Fire, X-Lite CW, Aeroflyer

A 2016-os ROSE újdonságok java részét már bemutattuk nektek a sajtótáborról készült cikkekben. ITT találod az országútis részleget, ITT pedig a montisat. Ettől függetlenül érdemes volt benézni a németek standjára idén is, ami a concept store boltok mintájára lett felépítve csak kicsiben. Akárcsak a müncheni Biketown-ban, minden bringa előtt egy iPad-et találsz, amin az élőben is látható gépet tudod az egyéni igényeidnek megfelelően konfigurálni!

2016_rose_bikes_kerekparok 19

A legfeltűnőbb bringa címére biztosan pályázhat a standon az X-Lite CW Disc, ami a cég új aero országútja. A Zipp kerekes SRAM Red szettes, hidrós tárcsás bringát bemutattuk már, de lehet van aki kihagyta azt a cikket. Elöl hátul átütőtengelyes a vázszett, a kerekeket teljesen belehúzták a nyeregvázcsőbe, és akár 28 mm-es gumival is tudod használni.

Az Aeroflyer népszerű lehet a triatlonosok körében, mert sok világmárka vázszettjét nem kapod meg annyiért, mint amennyiért a ROSE áruházból egy Zipp kerekes, Dura Ace Di2-s bringát tudsz venni. Minden a légellenállás csökkentésének lett alárendelve, halandók talán az alsó fogást sosem fogják elérni, de nem is nekik készült, hanem profi sportolóknak.

2016_rose_bikes_kerekparok 16

A realitás talaján maradva, itthonra ez a legjobb választás: Az új Xeon Team CGF, aminek létezik GF néven alu vázas kivitele is, de a képen a karbon látható. Már 500 000 Forint körül tudsz belőle 11 sebességes 105-ös szettel szerelt bringát venni, amiben DT kerekek vannak, és mi is meg voltunk vele elégedve! A bringa oldalirányban 10%-kal lett merevebb és a kényelem érdekében változtattak a támvillák hajlításán is.

Persze ha a legkönnyebbet keresed, akkor egyrészt felejtsd el az ötkilót (legalábbis árban), másrészt az UCI súlyhatárt, ugyanis a képen látható X-Lite pont egy kilóval múlja azt alul. 5.8 kilót mutat a mérleg alatta, amihez egy 795 grammos T40/60 H.O.C. vázra van szükség, egy SRAM RED szettre, valamint Mavic R-Sys kerékre. Vinnéd?

2016_rose_bikes_kerekparok 14

Végül, de nem utolsó sorban ejtsünk szót az új cyclocross/gravel bike-ról a Team DX Cross-ról, ami a multifunkciós gép szerepét tölti be a kínálatban. Egyrészt indulhatsz vele cyclocross versenyeken, másrészt használható gravel bike-ként a rossz utakon, földutakon, de sárvédővel+csomagtartóval ellátva túrázni, munkába járni, téli bringának is ideális választás. Az integrált nyeregbilincs, és a CGF-hez hasonló támvillák sokkal filigránabb kinézetet adnak neki mint az ideinek, és a hagyományos kör keresztmetszet helyett hydroforming csöveket használnak már.

2016_rose_bikes_kerekparok 1

Ugyan a kiállításon még nem sejtették, de rá egy hétre Simon Gegenheimer a Psycho Path nyergében Eliminator versenyszámban világbajnoki bronzérmes lett! Ennek a 29-es verziója, a Mr.Big volt kiállítva méghozá „beast mode” kinézettel és felszereltségben! Alapvetően rajongok a színekért és a színes dolgokért, de ez a gép így matt feketében, gyakorlatilag láthatatlan matricázással mindent vitt nálam. Persze a teljes XTR Di2 váltórendszer, a ROSE saját gyártású DT agyas karbon felnis kerekei, és a Tune kiegészítők sokat dobtak az összképen, meg a várhatóan 5000 EUR körüli vételáron. Ilyennel megy a hazai profi SVS Pro Team is, csak más felszereltséggel! Hamarosan jön a teszt erről a bringáról is!

2016_rose_bikes_kerekparok 10

Lesz egy új elektromos bringája a ROSE-nak amit a Continental céggel közösen fejlesztettek ki, és E-MTB névre hallgat. Jelenleg még csak nyomtatott működő prototípus állapotban láthattuk, de rögtön két standon, hiszen a Conti is kiállított a maga standján. 50 db Li-Ion cella került az alsócsőbe, és 50Nm-es nyomatékkal tud majd hajtani a gép, de akár 90-et is ki lehetne hozni belőle! Nagyon nagy volt a tömeg a bringa körül folyamatosan, nem csodálkoznék ha chiptuning is lenne hozzá hamarosan, akárcsak a Bosch rendszerekhez.

És ha már a német pedelec rendszer gyártót említettük, akkor íme az Xtra Watt modell, ami egy letisztult trekking, a világhírű Bosch hajtással, bordásszíjjal, és állítható papucsokkal. A ROSE okosan emelt láncvillát alkalmaz, így nem kellett bonthatóra megcsinálni a vázat a szíj cseréjéhez.

2016_rose_bikes_kerekparok 11

Sajnos az új karbon enduro fully a Pikes Peak még mindig prototípus formájában volt csak látható, méghozzá alu vázzal, de az állítható geometriájú gépet nyúztuk már a Fleckalm Trail-en, így ha a fenti linkre kattintasz, akkor minden infót megtudhatsz róla. Nagyon várjuk a végleges verziót, izgalmas modell lesz!

2016_rose_bikes_kerekparok 12

Az új ráncfelvarrott Soul Fire géppel az volt a bajom, hogy benne van az a bumszli Rock Shox rugóstag, ami elrontja a váz lendületes formáját. Amúgy egy nagyon élvezhető gép, ami értelemszerűen túl sok itthonra bikepark hiányában. Most viszont ebben az új sárga színben valami baromi jól néz ki, szerintem csak ezzel érdemes választani.

2016_rose_bikes_kerekparok 13

Ugyan trekking bringát nem sokat látsz nálunk (talán a jövőben ez változni fog), de tőlünk nyugatra teljesen alap, hogy valaki 1600 EUR-ért vesz mondjuk egy ilyen Black Creek-et túrázni, melóba járni. Sőt igazából amennyiért a ROSE adja az még teljesen jó ár is, mert a konkurensek pár száz eurót lehúznak még egy fullos trekking esetében a vevőről. Ha megteheted, érdemes egy rendes trekkinget venni, mert teljesen más vele tekerni még A-B-be is mint egy belépő szintű géppel.

A ROSE bringákat a www.rosebikes.hu oldalon tudod elérni.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo