fbpx

110 oktatási intézmény csatlakozott a Bringázz a Munkába! kampányhoz

A Magyar Kerékpárosklub a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium partnereként idén immár hetedik éve szervezi évente kétszer legnépszerűbb kerékpáros kampányát, a Bringázz a munkába! (Bam!) kampányt.

A Kerékpárosklub a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és az Emberi Erőforrások Minisztériumával közös őszi kampányban először célozta meg az oktatási intézményeket is. A kezdeményezéshez mintegy 110 középiskola és felsőoktatási intézmény csatlakozott újonnan közel 400 résztvevővel. A klub azért invitálta játékra immár a diákokat is, hogy az oktatási intézményekben is egyre elterjedtebb legyen a kerékpáros közlekedés, hiszen ez a legkörnyezetbarátabb, legegészségesebb és gyakran a leggyorsabb közlekedési mód. Ha a diákok már fiatalkorukban megszeretik a kerékpáros közlekedést, az természetessé válik számukra: valószínűleg később se teszik le a kétkerekűt, példát mutatva ezzel környezetüknek, jövőbeni munkatársaiknak.

Főbb eredmények:

A „Válts bicajra, és több marad az élményekre!” üzenetet hirdető kampányba összesen több, mint 2.000 intézmény regisztrált. A mintegy 7.000 résztvevő közül 2 ezren először vettek részt a játékban.

kerekparos_forgalom_statisztika_5

A tavaly őszi 1 millió kilométer után ezúttal 1,4 millió kilométert tekertek a vállalkozó kedvű kerékpárosok, ami annyi, mint 35-ször körbekerekezni az Egyenlítőt. Ezáltal 206 tonna CO2* kibocsátástól óvták meg a légkört és 38 millió Ft benzinpénzt spóroltak meg. (*Az egy főre jutó éves CO2 kibocsátás Magyarországon 5,6 tonna. )

Minden második játékos esőben is a kerékpárt választotta. Az eddigi trendnek megfelelően, a játékosok 7%-a tekert kisgyerekkel.

kerekparos_forgalom_statisztika_6Bam! 2013. őszi fordulójáról:

  • Az őszi forduló szeptember 23 és október 25. között tartott
  • A tavaszi siker után ismét sikeres volt a „Az én bringás történetem” felhívás is: a Kerékpárosklub megjelentette azok írásait, akik szívesen elmesélték, hogyan kezdtek bringával közlekedni. A beküldött írások pedig itt olvashatóak.
  • Idén ősszel is nagy sikerrel zajlott le a Bam! Bringás reggeli – ezúttal országosan egy időben 28 helyszínen. Beszámoló és képek itt.
  • Plakátok itt. További információ itt.
  • Az idei kampány videófilmje itt, az összes eddigi Bam kampányfilm pedig itt látható.

Bam! 2013. őszi fordulójának november 9-i díjkiosztóeseménye:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo