fbpx

Új időpontban és helyszínen a 2020-as MTB világbajnokság

A 2020-as összevont szakági MTB világbajnokság új időpontba és helyszínre került, a június végi németországi albstadi rendezés helyett, október elején az osztrák Leogangban kerül sor a világ legjobb montisainak versenyére.

Boris Beyer/RedBull Content Pool

A koronavírus-járvány a nemzetközi MTB versenynaptárat is teljesen felborította, gyakorlatilag el sem tudott kezdődni a szezon, legalábbis a nagyobb versenyek mind elhalasztásra kerültek vagy rosszabb esetben elmaradtak. Akárcsak az országúti versenynaptárat úgy az MTB versenynaptárat is teljes egészében újra kell tervezni, melynek első államosa szintén megtörtént (akárcsak az országúti szakágban) és elkészült az új 2020-as MTB világkupa naptár és az MTB világbajnokságok helyszíne és időpontja is véglegesítésre került.

Várható volt, hogy az eredetileg az olimpia miatt előrehozott MTB világbajnokságot nem június 26.-28. között rendezik, hanem később, viszont a helyszín is változott, Albstadt (Németország) helyett Leogangba (Ausztria) költözik a VB, ráadásul október 5.-11. között egy összevont szakági MTB világbajnokságot fognak rendezni. Egy helyen lesz a Pump Track, a DH, az XCO, az XCR és az E-Mountain Bike világbajnokság is.

A világkupa időpontjai is jelentősen változtak, lényegében két hónapba kell belesűríteni az összes versenyt, amit egész évre terveztek, így elég durva terhelést fognak kapni a világsztárok, gyakorlatilag minden hétvégén egy világkupafutamon fognak rajthoz állni és kifejezetten érdekes, hogy lesz olyan egymást követő hét, amikor a verseny helyszíne nem fog változni, azaz ugyanaz a helyszín fogja vendégül látni a versenyzőket.

Így néz ki a 2020-as Mercedes-Benz UCI Mountain Bike Világkupa naptár:

Szeptember 5-6.: Lenzerheide, Svájc (XCO / DH)
Szeptember 12-13.: Val di Sole, Olaszország (XCO / DH)
Szeptember 19-20.: Les Gets, Franciaország (XCO / DH)
Szeptember 29-október 4.: Nove Mesto na Morave, Cseh Köztársaság (XCO) – két forduló
Október 15-18.: Maribor, Szlovénia (DH) – két forduló
Október 29- november 1.: Lousa, Portugália (DH) – két forduló

 

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo