fbpx

Terepre magyar! – 650 Árkon-bokron kerékpáros tájékozódási túra, Kecskemét

Piroska Szörp Kecskeméti Első Sor Egyesület Kecskemét város fennállásának 650 éves évfordulója alkalmából mindenkit szeretettel vár egy formabontó kerékpáros kihívásra. A november 18-án megrendezendő bringás esemény 100, illetve 50 kilométeres útvonala a Hírös város közigazgatási határán kanyarog végig.

Kecskeméten egyre jelentősebb a kerékpáros élet. A Piroska Szörp Kecskeméti ES országúti versenyzői rendszeresen állnak dobogóra országos versenyeken, de télen sem állnak le. Sőt, az egyesület mindent megtesz azért, hogy egyre többen pattanjanak nyeregbe, és ha már bringára ültek, ősszel és télen se szálljanak le róla. A város évek óta otthona a Cyclocross Magyar Kupa futamoknak, a város környéke pedig szervezett kerékpáros teljesítménytúráknak (ilyen a Vad Kunság kerékpáros tájékozódási túra), valamint több fordulós terepversenynek (Winter Kúp terepkerékpár-verseny).

A gravel bike elterjedése nagyban segíti a terepes ügyeket, hiszen épp arra találták ki, hogy a Kecskemét környéki vegyesvágottat (homok, aszfalt, murva, még több homok, földút, sokkal több homok, és ezek csapadék által való extrém átváltozásai) minden gond nélkül falja.

Ilyen gépet és embert próbáló lesz a „650 Árkon-bokron kerékpáros tájékozódási túra” is november 18-án, Kecskemét város fennállásának 650 éves évfordulója alkalmából. A Piroska Szörp Kecskeméti Első Sor Egyesület ugyanis formabontó kerékpáros kihívásra vár mindenkit, a 100, illetve 50 kilométeres útvonal a Hírös város közigazgatási határán kanyarog végig.

A vállalkozó kedvű kerékpáros edzettségétől és kitartásától függően két távon ismerkedhet meg Kecskemét, illetve saját határaival a november 18-ai eseményen. Az egyik 100, a másik pedig 50 kilométer, változó minőségű útviszonyok közepette. November közepe, ismeretlen terep- és időjárási viszonyok, előre megjósolhatatlan körülmények várják a résztvevőket. Az izgalom garantált, hiszen igazán csak november 18-án reggel derül fény arra, száraz homok, eső, sár, hó, szél, segíti vagy akadályozza a nagy menetet.

– Mi, kerékpárosok, mi mással tehetnék emlékezetessé ezt a különleges évet, mint egy formabontó kerékpáros kihívással. A Kecskemét közigazgatási határán kanyargó túra egyesek számára verseny, mások számára közös bringás élmény, különleges kikapcsolódás. Ami közös: mindenki számára egyaránt kihívás a közel 100 km-es nyomvonalon, több fajta útburkolaton (homok, erdei ösvény, aszfalt, földút) zajló bringás esemény – emelte ki Sáfár Tamás, a Piroska Szörp Kecskeméti ES elnöke.

A szervezők gondoskodnak arról, hogy az év egyik legemlékezetesebb kerékpáros élményeként maradjon meg mindenkiben a „650 Árkon-bokron kerékpáros tájékozódási túra”. Ennek érdekében nem csak egyedi rajtszámot, energiapótlást, emlékérmet kapnak, hanem a végén egy igazi lazítási lehetőséget is: a nevezési díj tartalmazz egy belépőt a ballószögi Aranykor Wellness és Termálfürdőbe, ahol a termálvíz lehetőséget nyújt az átmelegedésre, és a friss élmények megbeszélésére.

Rendező: Piroska Szörp Kecskeméti ES
Időpont: 2018. november. 18. (vasárnap), esőnap nincs
Helyszín: Kecskemét környéki murvás, homok, aszfalt, föld-és erdei útjai
Versenyközpont: ballószögi Aranykor Wellness és Termálfürdő, (http://www.aranykor.hu/wellness) Ballószög, V. körzet tanya 168, 6035

Rajt: mindkét távnak lassúrajt 10:15-kor a Ballószögi Aranykor Wellness és Termálfürdő elől

Útvonalak:
– a körülbelül 50 km-es túra változó terepviszonyok között, a Ballószög Helvécia, Városföld, Nyárlőrinc, Katonatelep, Kecskemét,
– a körülbelül 100 km-es túra változó terepviszonyok között, Ballószög Helvécia, Városföld, Nyárlőrinc, Katonatelep, Talfája, Hetényegyháza környékét érintve. (6 ellenőrző pont lesz az útvonalon)

A nyomvonalakról kisméretű térkép és letölthető fájl is készül, amit a GPS alapú eszközökre erősen ajánlott felrakni.
A 100 km-s táv track-je letölthető IDE KATTINTVA.

Az 50 km-s táv track-je letölthető IDE KATTINTVA.

Cél: Ballószögi Aranykor Wellness és Termálfürdő, Ballószög, V. körzet tanya 168, 6035

További részletek: http://reg.elsosor.com

Rendszeresen frissülő információk itt : https://www.facebook.com/events/507186549754759/

(Szöveg: Csenki Csaba, Fotók: Hajas Tibor, Horváth Gábor)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo