fbpx

Szombaton kezdődik a cyclo-cross szezon a Kamaraerdőben – Programok a teljes családnak!

Október 5-én a Kamaraerdőben rendezett Vitanika Cyclo-Cross Magyar Kupával kezdetét veszi az idei cyclo-cross szezon, a szokásos futamokon felül a legkisebbeket is várják a szervezők, számukra is lesz külön verseny, de ugrálóvár, arcfestés és lufifújás is színesíti a programot.

Egy hónappal ezelőtt írtunk arról, hogy elkészült az idei cyclo-cross versenynaptár, és már is érkeztünk az első versenyhez, hétvégén, október 5-én kezdetét veszi a szezon a Vitanika Cyclo-Cross Magyar Kupa futammal. Az idei szezonban is hasonlóan zajlanak majd a versenyek, mint a tavalyi évben, csupán pár szabálymódosítás történt, melyek közül talán a legnagyobb, hogy az idei évben az U19, U23, Elit és Master nők egy külön futamot kapnak, így más kategóriák nem fognak beleszólni az ő versenyükbe.

A Kamraerdőben zajló Vitanika Cyclo-Cross Magyar Kupa több szempontból is különleges verseny, egyrészt a pálya miatt, ami eléggé montisra sikerült (nem véletlenül rendezték ezen a helyszínen az XCO OB-t is), másrészt a rengeteg kiegészítő program miatt, ami egy komplett családi nappá változtatja az eseményt. A pályára visszatérve, az idei nyomvonal megegyezik a tavalyival, bár a kör iránya még titok, a 2,1 km hosszú körön kétszer kell megmászni a Kamaraerdő kemény kaptatóit.

Mint említettük, családi programok szempontjából is érdemes kilátogatni a versenyre, rendeznek ingyenes cross futamot az U5, U7, U9 korosztályoknak és ezenkívül ugrálóvár, arcfestés, csillámtetoválás és lufifújás várja a gyerekeket.

További információkat a verseny honlapján találtok.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo