fbpx

Még mindig a Riczu Imre Emlékverseny az egyik legjobb hazai országúti verseny

A Törökbálinti Riczu Imre Emlékverseny még mindig népszerű az országúti bringások körében, a szeptember utolsó vasárnapján rendezett versenyen idén is sokan álltak rajthoz. Bár nem az óriási létszámban mérhető a rendezvény sikeressége, hanem a szolgáltatások minősége és a valódi verseny, melynek köszönheti a kerékpáros ünnep a sikerességét.

Az előző évekhez hasonlóan ebben az évben is a emlékkörrel indult a rendezvény, ahol szép számú kerékpáros emlékezett meg Riczu Imréről. Az első verseny 10.30-kor kezdődött, ahol az U19, elit, master1 és master2 férfiak mérkőztek meg egymással. A 10 körös versenyen már az első körben kihasználta erőfölényét az Epronex BSS Oil Team, Gönczi Gergő már pár méteres előnnyel kezdett neki a második körnek. A későbbiekben is egyértelműen ők uralták a versenyt, egyedül a BVSC-s Istlstekker Zsolt tudott bekerülni az epronexes szökésbe, Lovassy Krisztián, Zathureczky Márk, Solymosi Márton és Gönczy Gergő mellé.  bár senki számára nem volt kérdés, hogy idővel majd megszabadulnak az “idegentől”. Így is történt is végül Gönczy Gergő és Solymosi Márton sprinteltek az abszolút első helyért, melyet a bajuszáról híres versenyző nyert, és az elit dobogó mindhárom fokát a neonsárga mezű versenyzői foglalták el. U23-ban viszont BVSC-s siker született, Istlstekker lesprintelte Zathureczkyt. U19-ben idén ismét a még csak U17-es korú Mészáros Bence nyert, Master1-ben a triatlonista Petsuk Zoltán volt a leggyorsabb, míg Master2-ben a gyorslábú Specziár Viktor szerezte meg az első helyet.

Az U17-es fiúk, a Master3, Master4 férfiak, az U19-es lányok, az elit, Master1, Master2 nők futamával folytatódott a verseny. A második körben Magyar Gergő és Szíjártó Zétény lépett el a többiektől, de két körrel később az utóbbi elesett, így csak Magyar Gergő maradt versenyben, aki körről-körre növelte az előnyét és végül megnyerte az U17-es kategóriát. Az Elit nőknél sprint döntött az első helyről, melyet Borissza Johanna (BVSC) nyert Péteri Niké előtt (Fehérvár Cycling Team). A Master 3-as férfiaknál is hasonló volt a helyzet, itt Egyedi Zoltán győzte Török Lászlót. Ezzel egyidőben elkezdődött a tehetségkutató gyermekfutam is, ahol a legkisebb próbálhatták ki, hogy mit tudnak a kifejezetten nekik kialakított pályán.

Végül két külön rajtban az U13-as fiúk, az U15-ös lányok és az U15-ös fiúk, az U17-es lányok mérkőztek egymással. A rövidebb távok mellett is kiélezett csatákat láthattunk, mindkét futamban óriási hajrá döntött az első helyről, az U15-ös fiúknál Majoros Dávid győzte le Tóth Márkót, míg az U13-osoknál Zsembery Boldizsár Dorogi Alex Martint.

A részletes eredmények ide kattintva érhetőek el.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo