fbpx

KROSS EARTH: A bajnok bringája

A KROSS legújabb XC fullyjával Jolanda Neff már világkupát és Európa-bajnokságot is nyert, most hétvégén viszont Lenzerheide-ben a legértékesebb címet, a szivárványtrikót zsebelheti be az EARTH nyergében. A KROSS Racing Team versenyzőnője tavaly még a KROSS LEVEL TE-vel nyert világbajnoki címet Cairns-ben és idén is megvan minden esélye arra, hogy megvédje címét, melyhez az új EARTH  hatékony ESPS felfüggesztési rendszere is hozzájárul.

Az új ESPS-t (Efficient Single Pivot Suspension) a KROSS mérnökei fejlesztették azzal a céllal, hogy egy könnyű és hatékony felfüggesztési rendszert hozzanak létre. A rendszer alapja a hagyományos egyforgáspontos megoldás, amit a mérnökök úgy optimalizáltak, hogy a pedálozás negatív hatásait kiküszöböljék. A tervezők elmondása szerint az ESPS felfüggesztés esetében csak minimálisan mozdul be a hátsó rész hajtás közben és fékezés közben sem tapasztalható olyan mértékű bemerevedés, mint a többi egyforgáspontos rendszernél. Az ESPS minimalizálja az energiaveszteséget és hatékonyan lehet vele mászni a meredek emelkedőkön, amit Jolanda Neff idén már többször bizonyított. A rugóstag kompresszió-csillapításának állításával tökéletesen személyre szabható, hogy tekerés közben mennyit mozduljon be az EARTH hátulja. Ezenfelül a link is karbonból készül, mely pluszban hozzájárul az alacsony tömeghez.

A KROSS EARTH fejlesztésében a világbajnoknő, Jolanda Neff is aktív szerepet vállalt, az ő visszajelzései alapján készült el az új XC fully. Ennek köszönhető, hogy az EARTH egy igazán agresszív versenygép lett, extrémen merev vázzal, tapered fejcsővel, 100 mm-es rugóúttal, S-es méretben mindössze 1,85 kg-ot nyom. Továbbá BOOST-os agyakkal kompatibilis a merevebb, erősebb kerekek érdekében, belül futnak a bovdenek és a flat mount-os a fékrögzítés.

“A KROSS EARTH egy nagyszerű összteleszkópos bringa. Két világkupafutamot és egy európai-bajnoki címet nyertem vele. Lefelé tökéletesen simítja az utat, felfelé pedig plusz tapadást ad, ez egy csodálatos monti. Sokféle pályán próbáltam és mindenhol hibátlanul viselkedett.” – mesélt Jolanda Neff a kerékpárjáról.

2019-ben 4-féle KROSS EARTH modell lesz elérhető, és nem csak karbon vázas modellek, hanem lesz alumínium is, Mindegyik modell ESPS rendszerrel és karbon linkkel lesz kapható.

További képek a galériában:

További információk hamarosan a KROSS magyar honlapján.

 

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo