fbpx

MTB Maraton Kistapolcsány – Szeptember 23-án zárul a szlovák XCM sorozat

Már nincs három hét az egyik legjelentősebb szlovákiai MTB maratonig, melyet az aranyosmaróti régióban, a Tríbeč hegység festői környezetében 2018. szeptember 23-án, vasárnap rendeznek meg. Az egész hétvégét felölelő eseményhez számos program és a Peter Sagan gyerekverseny is társul.

A kistapolcsányi lóversenypálya szeptember negyedik vasárnapján immár harmadik alkalommal ad otthont ennek a közkedvelt sport és társadalmi eseménynek. A rendezvény védnökei: a Kistapolcsányi Sportklub együttműködve a Region Nitra szervezettel, Kistapolcsány település, Nyitra Megyei Önkormányzat és a Szlovák Kerékpár Szövetség.

A Kistapolcsányi Sportklub idén is olyan maratont szervez, ahol nem csak fizikálisan mérettethetjük meg magunkat, hanem a pálya elhelyezkedésének köszönhetően gyönyörködhetünk a környék gyönyörű tájában, látványosságaiban. Három táv közül lehet választani az amatőr szinttől egészen a profiig, ahol nem lesz hiány technikás szakaszokban, erdei utakban, emelkedőkben, singletrack-ben, gyönyörű kilátásban és patakátkelésekben (közép- és hosszútávon). A profi időmérés és frissítés mellett szórakoztató rendezvények is kísérik a versenyt. Az eredményhirdetés után tombola is lesz, ahol értékes nyereményeket nyerhetnek a versenyzők.
Minden szükséges információ megtalálható a www.cyklotopolcianky.sk oldalon.

Különböző hosszúságú és nehézségű pályák

A rajt és a cél a kistapolcsányi lóversenypályán lesz.
A pályák hossza és jelölése:
75 km hosszútáv kékkel jelölve – rajt 10.00 órakor,
43 km hosszútáv pirossal jelölve – rajt 11.00 órakor,
23 km rövidtáv beleértve a párosokat is (felnőtt + gyermek) sárgával jelölve – rajt 11.45
23 km E – bike rövidtáv 11.30
Térképek a pályákról itt:
http://cyklotopolcianky.sk/2018-mapy-a-gpx/

A részletes kategóriákat az angol nyelvű kiírásban találhatók, melyért KATTINTS IDE.

A maraton része (SZC/UCI licenccel rendelkező versenyzőknek) a Szlovák Kupa XCM (9. forduló – Finále SP) és a Slovak XCM TOUR  (5. forduló – Finále Slovak XCM TOUR) sorozatoknak.

Az eredményhirdetés tervezett időpontja 15.30 a lóversenypályán, közösen a Szlovák Kupa és a Slovak XCM Tour sorozatának díjkiosztójával. Egy különdíjat is kiosztanak – hegyi prémium: Hrušov várának királya és királynője. Ez cím jár annak a versenyzőnek/versenyzőnőnek, aki a legjobb időt hajtja a Rajt – Hrušov vár szakaszon.
Előnevezni az online rendszeren https://cyklo.sao-tatry.sk keresztül lehetséges 2018.9.22. 24.00 óráig vagy a helyszínen, a kistapolcsányi (Topolčianky) lóversenypályán, 2018. szeptember 22. 17.00-tól 18.30-ig, illetve 2018. szeptember 23. 8.00-tól 10.00-ig.

Peter Sagan Gyerektour

A kerékpársport és a szabadidő hasznos és aktív kihasználásának alapja és jövőbeni potenciálja az ifjú generáció, s ezért kerülnek megrendezésre a nagy népszerűségnek örvendő gyermek és ifjúsági versenyek.
2018. szeptember 22-én, egy nappal a kerékpár maraton előtt, rendezik a Peter Sagan Gyerektour 9. fordulóját Kistapolcsányban www.detskatour.sk.

A versenytáv (pálya) hossza és nehézségi foka kategóriák szerint van meghatározva a Gyerektour versenyszabályzata alapján, lásd http://detskatour.sk/sutazny-poriadok/. A versenyt a lóversenypálya füves és aszfaltozott területein rendezik. A gyerekeket kultúrműsor is várja.
A verseny a következő kategóriákban zajlik:

Baby (U5) 2014 és később
Mikro (U7) 2012– 2013
Mili (U9) 2010– 2011
Mini (U11) 2008– 2009
U13

(Mladší Žiaci-čky)

2006– 2007
U15

(Starší Žiaci-čky)

2004– 2005

 

Minden egyes kategóriában nemek szerint az első 3 helyezettet díjazzák.
A Baby kategória rajtja 10.30 órakor lesz és ezt követi a többi kategória. A versenyre nevezni online lehet a http://9kolo-detskatour-petrasagana.mtbiker.sk/ oldalon.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo