fbpx

Július 13-15. Salzkammergut Trophy – Ausztria legnagyobb és legkeményebb MTB eseménye

Július második hetében több mint 40 nemzet 5000 kerékpárosának részvételével rendezik Bad Goisernben és a világörökség részét képező hallstatti régióban Ausztria legnagyobb és legkeményebb MTB eseményét, a Salzkammergut Trophy-t.

Út a pokolba és vissza

A 900 legkeményebb kerékpáros hajnali 5 órakor felsorakozik Bad Goisern Piac terén, hogy nekivágjon a 210 km hosszú távnak, mely során 7119 méter szintkülönbséget kell legyőzni az indulóknak – Európa legkeményebb MTB maratonján.

Az A táv fekete finisher pólója az idők során kultikus tárggyá vált

Az extrém hosszú 210 km-es távon felül további 6 táv (22, 37, 53, 74, 119 km és az 55 km-es All Mountain verseny) közül választhatnak az indulók, de mégis érthető módon a 210 km-es A táv lett az, aminek a teljesítésére nagyon sokan vágynak. A teljesítésért járó fekete finisher pólóért sokan 2-3-szor is nekifutnak mire meg tudják szerezni azt, ezért nem meglepő, hogy évről évre egyre többen állnak rajthoz napkeltekor. Sokan még késő este is kint vannak a pályán, amikor győztesek már ünnepelnek.

Síugró legenda a rajtnál

Az ÖSV síugró legenda, Andi Goldberger idén utoljára ott szeretne lenni még az extrém táv teljesítői között, ezért vele is találkozhatunk a hajnali rajtnál, akárcsak a tavalyi győztes svájci Konny Looser-rel is.

•• Salzkammergut Mountainbike Trophy 2017, Bad Goisern, Oberösterreich, Österreich on 16.07.2017, www.trophy.at •• Photo: M. Bihounek/martinbihounek.com

Monocikli DH verseny – Idén már pénteken!

Egy igazán nem mindennapi DH versenyt láthatunk a Trophy hétvégéjén. Több mint 100 monocikli downhill versenyző fog leszáguldani a Predigstuhlról Bad Goisernbe az 500 méter szintkülönbséget tartalmazó pályán. Évről évre egyre több az érdeklődő ezen különleges DH verseny iránt, idén már az osztrák monocikli downhill master címért is itt küzdenek meg.

Scott Junior Trophy – Fiatalok bringára fel!

Vasárnap kétféle verseny közül is választhatnak a gyerekek, az XC pályán megmutathatják, hogy ki a gyorsabb, ki az erősebb, a parcours versenyen (ügyességi pályán) viszont kiderül, hogy ki a legügyesebb, ki kezeli legjobban a kerékpárt. Az ügyességi számban minden gyerek kap rajtszámot, de végül nem lesz értékelés, míg az XC versenyen mindenki a korosztályának megfelelő futamban indulhat.
Mindegy, hogy melyik versenyszámban indulnak, végül minden gyerek mézeskalács érmet és Trophy pólót kap ajándékba.

Újdonság: Pumpapálya a Trophyn!

Az új Goisern pumpapálya is bekerült a Trophy programjába. 13-án, pénteken délután 2 illetve 4 órától szervezetten oktatók segítségével ingyenes kipróbálható a pumpapálya, ahol súlypontunk mozgatásával, tekerés nélkül kell teljesíteni a pályát, vasárnap pedig a 9.00-tól 12.30-ig tart a Pump the Trophy verseny, ahol már éles körülmények között kipróbálhatják magukat a versenyszám iránt érdeklődők. Minden résztvevő oklevelet kap, a kategóriánkénti első hármat pedig éremmel jutalmazzák.

Különféle csapatok is összemérhetik az erejüket a Trophyn

Ezek közül számunkra az egyik legérdekesebb a Slow Motion verseny, ahol nem a leggyorsabb, hanem a leglassabb csapatot díjazzák július 14-én. A csapat tagjainak idejeit összeadják és akié a legtöbb az nyeri az értékes díjat, ebben  számban azok a csapatok esélyesek, akiknek a versenyzői a hosszabb távokon állnak rajthoz és éppen limitidőn belül teljesítik a versenyt.

Gravel Maraton a Dachstein-Salzkammergut támogatásával

A tavalyi sikeres bemutatkozás után idén újra megrendezik a Gravel Maratont, bár a pálya némileg változik, kikerül belőle az extrém mászás a Salzbergre, így 11 km-rel kevesebbet kell megtennie a gravelbike-ok szerelmeseinek. A pálya két-harmada sóderes, kavicsos illetve erdei út, tehát gravelbringákkal teljesíthető, a verseny 10.13 rajtol Obertraunból, közvetlenül 2 perccel a C táv rajtja előtt. A táv 63 km és 2076 méter szintkülönbség.

Innovatív Bosch eMTB-Challenge a Trek támogatásával

Idén is megrendezik az ebike futamot július 14-én, szombaton, viszont úgy változtattak a verseny kiírásán, hogy az eddigiekhez képest még izgalmasabb és élvezetesebb legyen. A kerékpárkezelési képességekre, tájékozódásra, fizikai erőnlétre és az akkumulátor használat jó menedzselésére mind szükség lesz a megújult futamon. 6 rövid és technikás szakaszt kell majd teljesíteni az indulóknak miközben 10 ellenőrzőpontot érintenek, viszont a résztvevőknek kell eldönteni, hogy melyik utat választják, a rövidebbet vagy a könnyebbet. Első alkalommal időmérés nélkül, túraként is teljesíthető a 40 km-es táv, melyen így már családok is részt vehetnek.

eMTB teszt és eMTB vezetett túrák

A Trophy alatt több mint 100 eMTB lesz tesztelhető, akár egyénileg kijelölt útvonalakon akár vezetett túrák keretén belül kipróbálhatóak a bringák. Kifejezetten ajánlottak a naplemente-túrák és a korábbi MTB világbajnok Greta Weithaler által vezetett technikás bringatúrák, ahol igazán próbára tehetik az eMTB-okat a tesztelők. Az, aki éppen eMTB vásárláson gondolkodik, ne hagyja ki ezt a lehetőséget!

Kiegészítő rendezvények, expo, dirt-show

Három napon keresztül több mint 90 kiállítóval várja az érdeklődőket a kerékpár expo, ahol megnézhetőek lesznek a kiállítók legújabb akár 2019-es modelljei is. Ezenfelül pénteken látványos dirt-show-t is rendeznek és részt lehet majd venni helikopteres városnéző túrákon is.

Mi ott leszünk. És te?

Nevezés és további információ a rendezvény honlapján: http://www.salzkammergut-trophy.at/news_2018-pid208

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo