fbpx

Gore Power Trail Active GORE-TEX® dzseki

A Power Trail Active az amerikai ruházati specialista GORE-TEX® csúcstechnológiát alkalmazó, maximális víz- és szélállóságot biztosító MTB dzsekije, amely az intenzív testmozgás közben képződő testpára elpárologtatását is biztosítja.

Gore-Power-Trail-Goretex-Active_6A Gore Power Trail Active nem hőszigetelésre „hangolt”, mindazonáltal a magas szintű védelemnek köszönhetően egy alsó réteget biztosan kivált, megfelelő aláöltözettel akár fagypontig kellemes viselet. A másik hőmérsékletvégletet nézve, a hatékony izzadtságelvezetésnek köszönhetően akár 15-20 fokos hőmérsékletben is ideális külső réteg, tökéletesen védve az eső és a szél ellen.

[divider scroll_text=””]
A Power Trail Active fokozott vízhatlansága és szellőzőképessége révén ugyanúgy beválhat kerékpáros túrázáshoz, munkába járáshoz, edzéshez vagy versenyzéshez. Változékony időjárásban a hűvösebb, szelesebb időszakokban felölthető, ha nincs rá szükség relatíve kis méretre összehajtható, így ideális a hegyekben abszolvált túrák során. A „Trail” jelzővel illetett montis változat állítható kapucnival is rendelkezik, a dzseki alapanyaga a legfejlettebb GORE-TEX® teflonalapú szövetmembrán. A nemzetközi szaksajtó tesztjeiben a Power Trail Active rendkívül jól szerepel, a német Bike és a Trekkingbike magazin által ajánlott (Tipp) dzseki, 2016-ban a rangos Design Innovation Award díjban is részesült.

Részlegesen nyitható mandzsetta

Részlegesen nyitható mandzsetta

A dzsekit a Gore egyéb szellőzést fokozó részletekkel is kiegészítette. A mandzsetta például részlegesen nyitható, enyhén elasztikus, összehúzható gallérja a hatékonyan védelem mellett ideális belső ventilációt biztosít. Alul a derékzárósás is részlegesen nyitható, de a vízhatlan záródásra is lehetőség nyílik. A dzseki ujjai és hátrésze kerékpáros testhelyzet szerinti meghosszabbított szabást kap, illeszkedése testhez álló, de egy-két alsó hőszigetelő réteg azért elfér alatta.

A víz és a szél nem hatja meg!

A víz és a szél nem hatja meg!

Felejthetetlen montis kalandokhoz!

Felejthetetlen montis kalandokhoz!

A szél- és vízálló, ugyanakkor „szellőző” alapanyag feltalálója ezt a dzsekimodellt is többféle színben kínálja, közöttük megtalálható a közúti forgalomban a biztonságot hatékonyan fokozó változat is. A felületen elhelyezett feltűnő fényvisszaverő elemek tovább fokozzák a láthatóságot sötétben vagy rossz látási viszonyok esetén. A Gore Power Trail Active hölgyspecifikus változatban is elérhető, így mindenki számára ideális viseletet biztosít: azaz nem kell kompromisszumot kötni, mint más gyártók „unisex” dzsekijei esetén.

Gore-Power-Trail-Goretex-Active_5Nem szóltunk még az első cipzáras zsebről, amely teljesen vízálló kialakítású, a legfontosabb, gyakran szükséges kellékek tárolására szolgál. Ebben a telefon még a legnagyobb zivatart is biztonságban vészeli át. A fülhallgató vagy a headset kivezetése is megoldott. A dzsekin elhelyezett cipzár mindegyike finoman járó YKK típus, természetesen hatékony vízálló védőborítással ellátva. A varrások ugyancsak vízhatlanítottak, ami az amerikai ruházati specialistánál már-már alapértelmezett. A Gore Power Trail Active dzseki kis méretre összehajtható, praktikusan hátizsákban hordozható. Etalon a megcélzott felhasználásra, a Gore által alkalmazott technológia utánozható, de utolérhetetlen!
[divider scroll_text=””]

Gore-Power-Trail-Goretex-Active_7Jellemzők:

  • szél- és vízálló, emellett „lélegző” MTB dzseki
  • GORE-TEX® membrán
  • fokozott védelem az időjárás viszontagságaival szemben
  • lehetővé teszi a testpára távozását
  • testhezálló többpaneles szabás az optimális mozgásszabadság érdekében
  • meghosszabbított hátrész és karszabás
  • állítható, kiváló védelmet biztosító kapucni
  • rejtett és szigetelt varrások
  • minőségi, szél- és nedvességzáró cipzár
  • mandzsettán állítható záródás
  • ergonomikus gallérmegoldás
  • cipzáras vízhatlan első zseb
  • teljes védelem az elektronikus eszközök számára
  • biztonságot fokozó fényvisszaverő nyomatok a karon és a háton
  • többféle színben kapható

Ajánlott fogyasztói ár: 84 990 Ft.

Forgalmazó: Progress Cycle a.s. A dzseki itt vásárolható meg. További információ a GORE-TEX® technológiáról itt olvasható.

[divider scroll_text=””]

Gore-Power-Trail-Goretex-Active_4A Gore márkatörténet dióhéjban:

Az amerikai márka sikertörténete közel fél évszázadra nyúlik vissza, amikor Bob Gore felfedezte, hogy a politetrafluoretilén (ePTFE) milliónyi lyukacskával átszőtt anyaggá alakítható. Ez volt a GORE-TEX® alapanyag megszületése, tálcán kínálja magát a kerékpározáshoz tervezett ruházathoz. A több hártyavékony réteggel bevont alapanyag egyetlen négyzetcentimétere 1,3 milliárd nyílást tartalmaz, amelyek hozzávetőleg húszezerszer kisebb, mint egy vízcsepp, így a kívülről érkező nedvesség képtelen rajta áthatolni, ez a felületen megtapad, majd lepereg. Ellenben a mozgástól kimelegedő test párája 770-szer kisebb elemi részecskékből áll, így azok könnyedén képesek áthatolni a membránon. A szél – habár rendkívül apró „részecske” – elveszik a membránrétegek labirintusában, nem találja meg a „behatolás” útját. A GORE-TEX® szélálló, nem ázik be, mégis „lélegzik”, lehetővé téve a testpára távozását. Számos gyártó próbálja utánozni a már-már varázslatnak ható technológiát, de felülmúlni egynek sem sikerült.

Vízzáró cipzárok

Vízzáró cipzárok

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo