fbpx

Continental Trail King Performance gumiteszt: Dark Vader személyesen

Amikor az autóra választunk nyári vagy téli gumit, akkor belenézve az éves ADAC tesztekbe, könnyű dolgunk van. Continental Premium Contact, vagy Winter Contact, aztán ennyi. Menni kell a kasszához és csengetni. Na most hegyikerékpáron már nehezebb a választás, hiszen nem mindegy saras-e a terep, vagy döngölt és kemény, esetleg köves. A Trail King elég jól megoldja majdnem mindet, így ha nem vagy versenyző akinek 6-8 szett áll a polcon, akkor válaszd ezt!

continental_trail_king_gumiteszt 2 (1)

A Trail King többféle kivitelben létezik, így akár edzőguminak is kiváló választás és még mindig gyártják 26”-os méretben, nem csak 650B vagy 29-esben! Jár a piros pont! A tesztelt modell a Trail King Performance volt 27.5×2.4”-os méretben, ami mindössze 835 grammot jelent darabonként, de komoly mintázattal. Fölötte áll a Race Sport, viszont abból „csak” 2.2”-os szélesség van (de mindhárom kerékméretben), ellenben 665 grammos. A csúcsot az ultrabrutál ProTection Apex kivitel jelenti 2.4”-os szélességben 990 grammos súllyal, de komoly oldalfalvédelemmel és Black Chili gumikeverékből. A Rece Sport és a ProTection “handmade in Germany”, ami ritkaság a gumik között.

continental_trail_king_gumiteszt 2

A német gyártó a száraz talajtól a lazáig ajánlja a Trail King-et, de sikerült keményre döngöltön, és enyhén sároson is tesztelni. Igazából kiválóan teljesített mindegyiken. A sáros talaj már meg tudja viccelni, de érezhetően, és kontrolláltan csúszik meg, kiszámítható, így el lehet vele boldogulni. Keményre döngölt talajon (mint pl. a Kalnica) pedig utána lehet menni nyomáscsökkentéssel, és máris okés. Poros helyeken is kapaszkodik mint egy fogaskerék, nem csúszik le az ívekről, durva kanyarsebességet lehet elérni vele és a fékezhetősége is kiváló.

continental_trail_king_gumiteszt 3

Pure Grip gumikeveréke nem sokkal marad el teljesítményben a még jobban tapadó Black Chili-től, ellenben egy nap bikeparkozás után még a szőrök is rajta voltak, tehát kopásállóbb, tartósabb. Súlyban is a könnyebbek közé tartozik, 2.4”-os méretben 835 grammos, míg 2.2”-ban 735 gramm. 11 500 forintos ára pedig bármennyire is furán hangzik, de kedvezőnek mondható a konkurensek ismeretében! Főleg úgy, hogy nem egy „pár futamos” gumi lesz, ami főleg azoknak jó hír, akik nem versenyzésre veszik, hanem a trail/enduro gépükre keresnek egy komoly de megfizethető külsőt.

continental_trail_king_gumiteszt 1

A gumi továbbra is használatban lesz, sőt ha végre elolvad a hó, akkor próbára tesszük a június végi Mecsek Enduro versenyen is, hiszen alkalmas versenyzésre is. Egyelőre meggyőzött a menettulajdonságaival, igazi mindenes gumi és az sem mellékes, hogy ügyesen ötvözi a tapadást és a tartósságot. Ez kevés gyártónak sikerült eddig.

Forgalmazó: Pacific Cycles

Elérhetőség: https://www.pacificcycles.hu/index.php/termekek/continental-0/kopenyek-0/mtb-abroncsok-0/cc-maraton-0.html

Ahol a gumit megveheted: https://www.pacificcycles.hu/index.php/kereskedoink.html

Ajánlott fogyasztói ár:

-Trail King Performance: 11 350 Ft

-Trail King Race Sport: 20 050 Ft

-Trail King ProTection Apex: 25 350 Ft

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo