fbpx

Chris Froome júliusban Vueltát nyert!

Közel 8 évvel a verseny után Chris Froome kapta meg a 2011-es Vuelta győzelmet, miután kiderült, hogy az eredeti nyertes, Juan José Cobo megsértette a doppingszabályzatot.

A mai országúti kerékpársportban gyakran fordulnak elő olyan esetek, amikor valakit évekkel a verseny után hirdetnek ki győztesnek. Arról lehet vitatkozni, hogy ez most jó vagy csak árt a sportnak, de jelen esetben is ez történt. A 2011-es Vueltát eredetileg Juan José Cobo nyerte, a második helyet 13 másodperc hátránnyal Chris Froome szerezte meg, a harmadik helyen pedig Bradley Wiggins végzett.

Egészen egy hónappal ezelőttig biztosnak tűnt ez az eredmény, amikor az UCI bejelentette, hogy Cobo megszegte az antidopping szabályokat, ugyanis a 2009 és 2011 között vizsgált biológiai útlevelében anomáliákat fedeztek fel és egy hónapot adtak a versenyzőnek, hogy magyarázatot adjon rá. Cobo nem élt a lehetőséggel, így bár hivatalos közleményt még nem adtak ki, de az UCI eredménylistáin már Froome szerepel a 2011-es Vuelta győzteseként. Ezzel Chris Froome már 7 nagy körversenyt nyert és ő lett az első brit Grand Tour győztes, megelőzve Bradley Wigginst, aki 2012-ben nyert Tour de France-t.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo