fbpx

AXA Niteline T4-R kerékpáros lámpa teszt: kicsi a bors de erős

Mikor megláttam a teszt lámpaszettet, gondoltam oké egy jobbfajta villogószett, de arra nem gondoltam, hogy akár látni is fogok vele. Mondjuk muszáj volt, mert meglepett a korai őszi sötét egy új edzőkörön.

A lámpaszett könnyen felszerelhető, mivel gumipántos kivitel. A hátsó villogó megbirkózik a kicsit aerosabb kivitelű nyeregcsövekkel, sőt még a Merida Reacto Track fixim nyeregcsövére is fel tudtam feszegetni. Kormányból viszont csak a hagyományosakra tudod feltenni, ott kisebb a játéklehetőség, de a klasszikus 22-től 25-ösig simán felmegy, így a kormányok 99%-ra okés.

Mindkét lámpa USB-ről tölthető, kis akkumulátort tartalmaz. Kicsivel kedvezőbb áron kapható belőle a Niteline T1 kivitel, de a 21. században felesleges és környezetszennyező is alkáli elemekkel etetni egy lámpát, illetve egy év alatt simán belerakosgatod az árkülönbözetet.

Az első lámpa négy különböző üzemmóddal rendelkezik, amiből különösen a pulzáló tetszett, mert talán egy fokkal feltűnőbb nappal, mint a villogó mód. Természetesen egy kis fényerejű, egy nagy fényerejű és a villogó mód is benne van. Konkrét fényerőre vonatkozó adatot nem találtam róla viszont meglepett amikor rám sötétedett az egyik edzőkörön. Simán haza lehet tekerni a fénye mellett. Nyilván nem egy nagy sebességű terepezésre készült modell (ezt az ára is tükrözi), de A-ból B-be biztonságosan el tudsz jutni vele. Szépen terít, bár vannak benne a foncsorozásból adódó sötét foltok, de ezek mérete és sötétsége nem zavaró. Ellátni vele nagyjából 5-7 méterre, ami elegendő a haladáshoz. Ha nem akarsz nagy tempóval menni, vagy terepezni, akkor bőven elég lehet a napi közlekedésre.

Hátsó lámpája szintén négy funkciós, amiben a pulzálós is benne van, a bekapcsológombja pedig könnyen, még kesztyűben is kitapintható, és a kapcsolási érzet is kiváló. Sokszor szívok a hátsó lámpák süllyesztett, vagy a műanyag testből alig kiemelkedő kialakításával, mert menet közben nem könnyű ki/be kapcsolni őket. Itt ilyen gond nem lesz. Összességében egy tízesért abszolút megéri az árát, folyamatos fénnyel is 5 órát világít, villogóban pedig elég kéthavonta tölteni (ez persze használatfüggő).

Forgalmazó: Velostar Kft.

Elérhetőség: http://webshop.velostar.hu/termek/lampa-szett-axa-niteline-t4-r-55330011

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo