fbpx

2016-os Csepel Royal újdonságok: visszatér a Tacskó, és bemutatkozik az alu fixi

A Csepel Royal széria főleg az acél fanatikusoknak szól, főleg ha nem akarsz százezreket költeni csak a vázszettre! Most még trendibb gépekkel indulnak neki a 2016-os évnek, és újdonság az alu vázas RoyAl is.

2016_csepel_royal_kerekparok 11

A Csepel Royalt azért szeretjük, mert megfizethető áron adnak szép klasszikus kinézetű acél vázszetteket, kerékpárokat. Persze nem lehelte őket hegesztés közben semmilyen öreg legenda (ami persze már ott sem igaz), de nem is írtak rá irreális árakat. Nem sokkal százezer forint fölött egy szép új trendi, komplett városi bringa egyáltalán nem drága, és a használhatósága fényévekre van a külföldről belomizott, de már új korukban is gyenge minőségű osztrák, német, esetleg olasz márkáktól.

A Csepel RoyAl 6061-es alumínium vázzal és alu vagy karbon villával készül, singlespeed, azaz egysebességes kivitelben. A váz súlya 1.6 kg, amire nyugodtan mondhatjuk, hogy masszív. Az örökéletnek készült valószínűleg, ami a hazai utakon nem is baj. Mindenképpen a karbon villát választanánk, ami nem csak 430 grammos az alu 780 grammjával szemben, de a rezgéscsillapítása is jobb. A komplett bringát 550 EUR-ért veheted majd meg, ami Csepel kiegészítőkkel lesz szerelve és szabadonfutós aggyal. Szerencsére fékekkel is ellátták, ami fixi hajtás esetében is biztonságossá teszi a használatát.

2016_csepel_royal_kerekparok 16

Az eddig csak váz szettként kapható ****-os Csepel Royal-t 2016-ban már komplett kerékpárként is meg lehet majd vásárolni. felszereltségre megegyezik majd a RoyAl kerékpáréval, Csepel kiegészítők és alkatrészek, “ipari csapágyas” agyak, flip-flop hátsó agy, fékkel szerelve.

A vázszett 259 EUR, ami több mint jutányos, főleg ha feltűnésmentes letisztult gépet szeretnél. Közel három kilós a váz villa kombó, ami valószínűleg egy atomtámadást is túlél, nem könnyű, ellenben tartós darab lesz. Csepel Royal kiegészítőkkel kompletten megveheted, és akár Schwalbe Durano Skiddel is felszerelheted, ami az egyik legjobb fixi külső a piacon.

2016_csepel_royal_kerekparok 27

A ***-os Royal bronz színét a fotó sajnos nem tudja visszaadni, pedig nagyon ütős. A gyári Csepel kiegészítőkkel 11 kiló alatt marad a súlya, és a fixi vagy singlespeed kivitelbe is átszerelhető gép ára 400 EUR alatt marad.

A csajok sem szorulnak ki a Csepel Royal palettáról, a Lady ugyanis nekik készül, alacsony átlépési magassággal. A ***-os bringa a többihez hasonlóan vázszettként és komplett gépként is elérhető, akár már most is. Felszereltségben és árban megegyezik a férfi kivitellel, színekből pedig fekete, fehér, piros, sárga, barna és kék lesz kapható.

Persze nem mindenkinek elegendő az egy sebesség, hiszen laknak hegyen is emberek, sőt valljuk be őszintén, a szimpla hajtás elég sok kompromisszumot kíván tekerés közben. Nekik szánták a Csepel Torpedót férfi és női verzióban is. Itt is acél a vázszett, de kapott egy 3×7-es alap Shimano váltórendszert, hogy az ára is bőven a kellemes sávban maradjon.

2016_csepel_royal_kerekparok 4

A Csepel Frisco egy nagyon fürge 20”-os kerekekkel rendelkező városi bringa sportos üléspozícióval, főleg vagányoknak. Nem kompromisszum mentes, de ha nagyon muszáj akkor sárvédősíthető, bár nem az lesz a legszebb kinézet a számára. A gyors közlekedéshez mindenképpen partner lesz mivel alig több mint 10 kilót nyom, és már mondani sem kell, hogy vázszettként is kapható!

2016_csepel_royal_kerekparok 9

A Csepel Tacskó visszatér. Idősebb (sorry) olvasóink tutira emlékszenek még a Tacskóra, sőt akár bringáztak is rajta. Jövő évtől újra meg lehet venni a gyerkőcnek a 20-as gyerekbringát. Acél vázzal készül, de az árát is megkérik, bár minőségi cucc.

Ha Csepel vázszettet veszel, akkor sincsen gond, mivel alkatrészekből és kiegészítőkből nagy a választék, és a szivárvány minden árnyalatában elérhetőek, így teljesen egyedivé teheted a bringádat.

Végül de nem utolsó sorban így is nézhet ki egy városi szaladgálásra felpimpelt ***-os Royal. Hát ha még gravírozott névtáblaként lehetne kérni a sárvédő tetején elhelyezett plakettet! Régi szép idők 🙂

A Csepel Royal bringákat keresd a www.csepelroyal.hu oldalon!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo