fbpx

Trans Germany: túl a nehezén

A Merida Team-CST Bikemag HUN csapata túljutott a Trans Germany MTB megamaraton féltávján és „már csak” három szakasz van hátra a célig. Nemsokára kiderül, hogy mi történt a mai, 5. etapon, de addig is álljon itt Mikula Gábor beszámolója a negyedikről…

trans3_1
4. szakasz, 2009. június 24. – Oberhof-Bad Steben (125,5 km / 2170 m szint)

A mai reggel egyik és tán a legfontosabb történése, hogy sajnos már csak hárman álltunk rajthoz. Nagyon rosszul esik még leírni is, de Sanya a tegnapi etap utolsó 20 kilométerétől már nem igazán érezte jól magát. Nagyon rosszak az időjárási körülmények – persze mindenkinek – és vannak olyanok, akiken ezek a dolgok ki is fognak. Hiába a sok edzés, helyes étkezés és meleg ruha, de amikor átfagy az ember nyaka, kezei, feje az nem sok jót hoz másnapra. Így hát hárman vágtunk neki a mai 125 kilinek. Megint 12 fok, szemerkélő eső. Józsi jól elhúzott az elején, célja, hogy bekerüljön az ötvenbe. Nálam ugyanez a 100-ra vonatkozik. TT csak annyit nyilatkozott: pfff… haza szeretnék vinni egy finisher trikót…

A versenyt tavaly Mikula Gáborral párban teljesítő Adorján Sándor a 4. etapon sajnos már nem állt rajthoz

A versenyt tavaly Mikula Gáborral párban teljesítő Adorján Sándor a 4. etapon sajnos már nem állt rajthoz

Ma is megkaptunk mindent a pályán. Végig lehetett bolyozni az egészet, annyi „schotterweg” vitt dombról dombra, hogyha otthon meglátok egy ilyet, azon nyomban hívok valakit, hogy vigyen haza kocsival. Rendesen 25-30-as átlagot megy az eleje ezeken az utakon; ki lehet számolni 4:15-ös idővel mit is jelent a 125 kilométer. A nagyok lenyomják a távot, majd utána rögtön laza egy-másfél óra görgőzés következik. Aztán a többi, gondolom ráfekszenek az infúziós vödörre, felcsatolják az elektromos izomstimulátort, és amelyik végtagjukra nem jut ilyen, azt a masszőr nagy átéléssel regenerálja. Hát ilyen a vérprofik napja. Azért Alban Lakatától láttunk egy sírás-rívást a célban. Nem is engedtek oda senkit a közelébe, még a kamerásokat is elhessegették. Sanya azt mondta, mintha a hozzátartozói lettek volna körülötte a beérkezésekor. Szerintünk is inkább elérzékenyülés, továbbá kismértékű kifingás eredménye volt az egész jelenet.

trans3_3

TT és én is igen kikészültünk a mai menéstől. Józsinak meg semmi baja, örökké azzal húz, hogy menjünk várost nézni. De mi mindig leintjük szegényt, hogy mi nem akarunk kultúrálódni. Állandóan a „pálcamerev lábú” kifejezést használja a mozgásomra… Nem is értem miért… Remélem mindannyiunk eljut a célig minden nagyobb gond nélkül, és ennél az etapnál már nem emlékszem rosszabbra a következőkben. Mindegyik szakasz egyre rövidebb és folyamatosan egyre kevesebb szintet tartalmaz majd.

trans3_4
Mi a helyzet eközben az összetett tabellán?

A 4. szakasz után a férfi elit összetettet Thomas Dietsch (Team Bulls) vezeti, de túlságosan nyugodt nem lehet. Két perces időintervallumon belül három Multivan Merida Biking Team csapattag lohol a nyakában, sorrendben: Jochen Käß, Hannes Genze és Andreas Kugler. Käß hátránya mindössze 23 másodperc, tehát bármi megtörténhet még. A hölgyeknél Esther Süss (Wheler iXS Pro Team) közel 21 perces előnnyel vezet Sally Bigham előtt. A Master kategóriában 57 perces előnyt tudhat magáénak a pillanatnyilag elsőséget élvező versenyző, a Scott Racing Team kerekese, Johann Grasegger, miközben hasonló előnnyel biztosította be elsőségét a senior mastereknél Milan Spolc. A csapatversenyben a 35 négyesből a Multivan Merida Biking Team áll az élen, mögötte a Team Bulls és a Team Fiat Rotwild csapata sorakozik. A 35 csapatot számláló mezőnyben a Merida Team-CST Bikemag HUN (Adorján Sándor, Kis József, Mikula Gábor és Tarján Tamás) gárdája négy szakasz után pillanatnyilag a 27. helyen áll.

trans3_5

Letölthető dokumentumok:
– a 4. etap egyéni eredménylistája
– az egyéni összetett rangsor 4 szakasz után

További információk, és fotók forrása: www.trans-germany.com

trans3_6

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo