fbpx

Salgótarjánban folytatódik az Amatőr Kupa

A Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület mozgalmas nyarának (XCO ob, Velosport Kupa, Negyven Hegyben Egyben teljesítménytúra, Karancs Királya) utolsó mozzanataként kerül megrendezésre vasárnap a IV. Tarján Kupa országúti kerékpáros mezőnyverseny.

tarjan_1

Az Amatőr Kupa nyolcadik eseménye az idei szezon utolsó mezőnyversenye lesz – már ami a sorozatot illeti, a rövidtávon indulóknak egy, a hosszú távos kategóriáknak három kört kell teljesíteni a nógrádi megyeszékhely környékén. A kör a Salgótarján (Fő tér – Pintértelep) – Mátraszele – Kazár – Salgótarján (Forgách-telep – Fő tér) útvonalon kanyarog, 27 kilométer hosszban, 240 méter szintkülönbséggel, melynek felét közvetlenül a városba való visszatérés előtt egyben kell abszolválni. Az aszfaltminőség tekintetében az említett emelkedőt és a környezetében található kilométereket a 2007-es verseny előtt adták át közvetlenül, csakúgy, mint most a városból kivezető szakaszt, amelynek aszfaltozásával a mai napon végeztek – így a kör közel fele halad kiváló minőségű aszfaltcsíkon.

tarjan_2

A versenyt először 2006-ban rendezték meg, egy távon és más központi területtel, akkor Szőke Gábor (Saxum KSC) diadalmaskodott abszolútban. A 2007-es évben már a fent említett útvonalon köröztek a versenyzők, a rajt-cél terület beköltözött a városközpontba, a már chip-es időméréssel lebonyolított versenyt pedig Specziár Viktor (Gepida – Velo.hu) nyerte. A tavalyi évben már Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának jelentős támogatását (is) élvezte a rendezvény, melynek eredményeképpen sikerült a teljes városközpontot lezárni és „átadni” a kerékpáros mezőnynek. A rajt-cél területen teljesen zavartalanná vált a versenyzők áthaladása, a közel kétszáz parkolóhelyen pedig kényelmesen elfértek az érkezők járművei – ezek idén sem lesznek másként. A tavalyi évben egy hosszabb szökés eredményeképpen Kiss Gergely (Atlantis Casino KSE) állhatott az abszolút dobogójának tetejére.

A rendezők felhívják a figyelmet a városba való visszaérkezésnél található lejtőn a megfelelő sebesség megtartására, mivel az eddigi években mindig akadt bukás ezen a szakaszon. A tavalyi évben éppen egy versenyt biztosító polgárőrt elsodorva, ketten borultak át a szalagkorláton, itt utólag már csak a helyzet komikussága került előtérbe – sérülés szerencsére ezen esetben nem történt. A nagy létszámú egyesületi rendezőséget a verseny lebonyolításában motorosok, polgárőrök és rendőrök is segítik majd, közel ötvenen – akik mindannyian azért fognak dolgozni, hogy ismét egy remek versenyen vehessen részt az, aki ellátogat augusztus 23-án Salgótarjánba!

Letölthető dokumentumok:
– versenykiírás

Forrás: SHKE sajtóközlemény
Fotó: Babka Szabolcs

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo