fbpx

Master Lock “8391″ lánczár különböző színekben

A megfelelő kerékpárhoz válasszuk a megfelelő zárat! – szól a Master Lock szlógenje. De melyik megfelelő? Ezt segít eldönteni a kiváló hírnévnek örvendő francia gyártó 10 fokozatú skálája, mely a zárakat 3 szempont alapján osztályozza. A bemutatóban szereplő lánczár modell a Master Lock skáláján 8-es minősítésű, azaz maximum középkategóriás kerékpárok nem túl rizikós helyen történő lezárására hívatott.

master_lock_8391_lancos_5
master_lock_8391_lancos_2Általánosságban elmondható, hogy akkor járunk a legjobban, ha kerékpárunkat forgalmas helyen, szem előtt „parkoljuk le”, a zár pedig legyen a lehető legmagasabban, hogy fölé hajolva ne lehessen eltakarni annak feltörését. Ha pedig lehetséges, a kerékpárt ne hagyjuk órákig magára az utcán. A lánclakatok több előnyt kínálnak a kerékpáros számára az egyéb típusokhoz képest (pl. U-lakat vagy sodronyzár), relatíve erősek, emellett hajlékonyságuknak és belső hosszuknak köszönhetően praktikusan használhatók. Sokféle utcai stabil tárgy átfogható velük, illetve a kerékpár több eleme is belefoglalható a hurokba. A hátrány a nagyobb tömeg, ami a jelen bemutatóban szereplő “8391” fantázianevű modell esetében közel másfél kilogramm, illetve a kerékpárra való rögzítés sem olyan egyszerű, mint a többi típusnál.

A Master Lock “8391″ lánclakat számos változatban kapható, színes sorozat is elérhető, amely üdítőleg hat a szokásos „egyenfekete” zárkínálatban. Kapható továbbá számzáras változatban is eltérő modellszámmal, hasonló árfekvésben. A modellcsalád minden tagját 8 mm átmérőjű edzett acél láncszemek jellemzik, amely a kerékpár védelmét és a zár esztétikai megjelenését szolgáló ellenálló szintetikus szövetanyag borít, amely – mint említettem – többféle színben elérhető. A speciális hengerzár és kulcstípus megnehezíti a zárszerkezet manipulálását.

master_lock_8391_lancos_1

master_lock_8391_lancos_6Jellemzők:

  • kulcsos, magas biztonsági szintű hengerzáras láncos lakat.
  • hossza: 90 cm
  • átmérője: 8 mm
  • súlya: 1,45 kg
  • kulcsok száma: 2 db
  • nylon védőtok kék, sárga, piros, zöld vagy fekete színben
  • biztonsági szint: 8

Ajánlott fogyasztói ár: 6.490 Ft

További információ a forgalmazó honlapján, az adott modell itt található

masterlock_8195_6

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo