fbpx

Selle Italia Q-bik Flow nyereg

A Selle Italia bő 100 éves múltra visszatekintő patinás olasz cég, amely a mai napig a Dolomitok lábánál fekvő üzemében állítja elő széles nyeregpalettájának minden darabját, a profi versenyzők számára tervezett csúcstechnikától a mindennapos bringázáshoz ajánlott modellekig. A jelen bemutatóban szereplő Selle Italia Q-bik Flow nyereg az utóbbi végletet képviseli, de a gyártó tapasztalata és hírneve ezt a modellt is kiemeli a konkurens termékek tengeréből.

selle_italia_qbik_2

A Selle Italia a versenysport erőteljes támogatásával alapozta meg hírnevét, az 1970-es évektől kezdve évről évre újabb és újabb technológia csúcsmodellek kifejlesztésével vált a világ vezető minőségi kerékpárnyereg gyártójává. A profi kerékpárversenyzők zöme ma is a Corsicóban gyártott, még mindig bőrborítással rendelkező de a legmagasabb szintű karbontechnológiát alkalmazó Selle Italia modelleket részesíti előnyben. A nyergek formájához egy gyártó sem ért úgy, mint a klasszikus Turbo, Flite vagy SLR modellek megálmodója. Tradíció, tapasztalat és szenvedély: vallja a gyártó, immár több, mint egy évszázada!

selle_italia_qbik_1

A számunkra megfelelő nyeregforma kiválasztását ma már a Selle Italiánál egy rendkívül fejlett számítógépes, interaktív alkalmazás is segíti, amely nemsokára egyre több kerékpár-kereskedésben lesz elérhető. Az „idmatch’” nem más, mint egy, a kerékpáros felhasználói szokásait és anatómiai paramétereit figyelembe vevő, professzionális nyeregkiválasztó rendszer. A vizsgálat során az általános paramétereken kívül (magasság, testsúly, kor, nem, szakág), az ülőcsonti gumók távolsága, a comb körfogata és a medencecsont környéki izmok hajlékonysága került rögzítésre, majd ezek kombinációjából megtudhatjuk, milyen kategóriába kerülünk. Itt kapunk ajánlott modelleket különböző árfekvésben.

A Q-bik Flow minden bizonnyal gyakran szerepel a „találatok” között, hisz népszerű modell, kényelmes, a kidolgozáshoz és dizájnhoz képest meglepően kedvező árfekvésben. A gyártó ajánlása szerint belépő szintű MTB sport nyereg azoknak a bringásoknak, akik egy kis extra komfortot szeretnének közepes távú bringázásaikhoz. Emellett a kerékpározás számos más felhasználói körének beválhat, a városi közlekedőktől a túrázókig. Létezik középső kivágás nélküli változatban is, tehát a szín mellett ez is választási lehetőség, Tudva levő, hogy nagy vitákat szül bringás körökben a „lyukas” vagy “nem lyukas” kérdés: a jobb gyártóknál szinte minden nyeregtípusból létezik középen kivágott verzió is a palettán. Sok kerékpáros számára a hasítás kényelmesebbé teszi a bringán töltött időt, így mindenki számára érdemes kipróbálni ezen típust, így megtapasztalva, hogy melyik változat a kényelmesebb. Szerencsére a teljes nyeregválaszték kipróbálható a Selle Italia Test Centerhez csatlakozott kerékpár-kereskedésekben.

selle_italia_qbik_5

A Selle Italia Q-bik Flow mikroszálas borítás a tartósságot kölcsönöz a nyeregnek, könnyen tisztítható, praktikus megoldás. A viszonylag vastag szivacsozás felegyenesedett felsőtesttartás mellett is kellő kényelmet nyújt, ha szükséges, nem kerékpáros nadrággal is használható. A 7 mm-es acélötvözet pálcák erősek, nem hajlamosak az elhajlásra a kátyús utakon, terepen használva. Összességében a világ egyik legnevesebb nyereggyártójának közkedvelt modelljére ülhetünk minimális anyagi kiadás árán. A Q-bik Flow tartós, megbízható darab, modern tervezéssel, kialakítással, kiváló minőségben. Érdemes kipróbálni!

[divider scroll_text=”Selle Italia Q-bik Flow”]
selle_italia_qbik_aJellemzők:

  • MTB vagy bármilyen más felhasználás
  • Borítás: mikroszálas műbőr
  • Sín: FeCr Ø 7 mm
  • Szélesség: 140 mm
  • Hosszúság: 272 mm
  • Tömeg: 270 g

Ajánlott fogyasztói ár: 9.990 Ft

A 80-as évektől az összes legendás Selle Italia nyeregmodell, illetve az alkalmazott technológia megtekinthető a gyártó honlapján.

További információ a forgalmazó honlapján, illetve a Lánchálózat honlapján.
[divider scroll_text=”Selle Italia Q-bik Flow”]

selle_italia_qbik_3

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo