fbpx

Pearl Izumi az Eurobike-on: a ruházati gyöngyszemek kristálytiszta forrása

Egyedileg készülnek az Argos-Shimano Pro Tour mezek…

Közel 60 éve Tokyo-ban az apa egy mezt tervezett fia számára, aki akkoriban ígéretes versenyző volt. Ma a Pearl Izumi a világ technológiailag egyik legfejlettebb és legjobb minőségben gyártott sport kiegészítő márkája…

A szó szerinti fordításban “gyöngyök forrása” márka a nyolcvanas évek közepén már több profi országúti csapatot szponzorált, valamint a japán nemzeti válogatottat is, amely kilenc aranyérmet szerzett az 1984-es olimpiai játékokon. Talán többen emlékeznek, hogy Lance Armstrong és a US Postal csapat is Pearl Izumi ruházatban dominálta a francia körversenyt. A cég 2005 júniusában egy fitnesz termékeket gyártó és értékesítő cég tulajdonába került, ahonnan 3 évvel később kivásárolta a Shimano, így az visszakerült hazájába, ráadásul igen jó kezekben tudhatja magát.

A Pearl Izumi termékskálája három sportágra specializál: a kerékpározás mellett a futás és a triatlon szerelmeseinek készítenek kompromisszumok nélküli modelleket.

P.R.O. Leader: az aero, hővisszaverő csúcsmodell

A kerékpáros kínálatot újabb négy részre bonthatjuk: ruházat, lábbelik, aláöltözet és kiegészítők. Mindegyikből van férfi és női viselet, versenyorientált és szabadidős jellegű. Ennek tudatában kezdjük az újdonságokkal!

A Pearl Izumi 2013-as kínálatát a hővisszaverő alapanyagok alkalmazása, illetve az aerodinamikus szabás fémjelzi. Egyben a kettős méretezés problémáját is megoldották, így mind a versenyorientált, mind a szabadidős viselet számozása megegyezik.

Az országúti új csúcsmodell, a P.R.O. Leader, új aerodinamikus kialakítást kapott. Ezt a formát a cég már idén kipróbálta szponzorált profi versenyzőivel, a testhez illeszkedés tökéletes, feltéve ha a karok 90 fokban állnak a felsőtesthez képest. A zsebkialakítás is újragondolt: a mez többi részénél még rugalmasabb alapanyagot alkalmaz merevítőkerettel, így akkor is aerodinamikus, ha rendesen megtömik. A mezben alkalmazott alapanyag ugyancsak forradalmi, ú.n. In-R-Cool jelzésű hővisszaverő típus, amely több fokkal csökkenti a bőr hőmérsékletét, és egyben az UV-sugarakat is hatékonyan szűri. Alig akartam hinni a fülemnek, amikor meghallottam, hogy a tökéletes illeszkedés jegyében számtalan méretben, azaz felesben is kapható lesz. A meznek lesz kantáros nadrág párja, hasonló technikai tartalommal és színvonallal.

A nem gumiruha-jellegű P.R.O.: nálam ez volt a nyerő!

A sima (nem “Leader”) P.R.O. modell megfizethetőbb, az alapanyag megegyezik a 200+150 dollárra beárazott csúcsmezzel és -nadrággal, de nem testhez tapadó, éppen ezért a méretválaszték a megszokott módon alakul. Kapható kevésbé rikító színekben is, ami nekem személy szerint jobban bejön.

A kiállítás díjazottja, az új 2013-as Veer trail nadrág…

Montis vonalon teljesen új trail és all mountain kollekcióval jelentkezik a Pearl Izumi 2013-ban, a cross country-s modelleket pedig teljes egészében átdolgozták. A Veer trail modellcsaládot cc-s alapokra helyezték, nagy hangsúlyt kap a kiváló szellőzés és a kis tömeg. Ezt a hálós és egyéb fejlett alapanyagok pontos megválasztásával érték el. Természetesen a szabás eltér a versenyorientált montis kollekciótól, és kevesebb zsebet találunk a trail-specifikus darabokon.

A Veer mez

A Veer kantáros nadrág volt az egyik díjazott termék az idei Eurobike-on, lévén eddig még egyetlen gyártó sem kínált kantáros változatot trail használatra. A díj odaítélésének indoklása: növeli a kényelmet, és a lehető legstabilabban tartja a bő szabású nadrágot.

A 2013-as all mountain Launch: a védőfelszerelésnek is van hely…

Az all montain vonal az enduróversenyeken megszokott szabást követi, 40 cm-es szárhosszal készül, simán ráhúzható a védőviseletre. A mez szabása ugyancsak a védőviseletet követi, illetve három hosszban lesz elérhető.

Változatlan modellnév alatt, de megújult dizájnnal lesz lapható az általános montis használatra tervezett Divide modellcsalád. Jellemzője a vastagabb, ellenállóbb alapanyag, amely ellenben más gyártók vékony, hálós darabjait is megszégyeníti kiváló szellőző képességével. Szabása félúton van a versenyorientált és a lezser között, legtöbbünknek pontosan ideális viselet a tereptúrákon. A teljes hosszban nyíló cipzárt mindig szívesen látjuk.

A Select montis család valamivel vékonyabb alapanyaggal rendelkezik, szabása a Divide-hoz hasonló, de árfekvése mindenképpen kedvezőbb. A kettő között foglal helyet az Elite, amely szerintem a legkiforrottabb, legtetszetősebb dizájnnal rendelkezik.

Mind a montis az aszfaltos kollekcióból szerintem az Elite modell jelenti a megfelelő kompromisszumot nekünk amatőröknek…

Visszatérve az országúti ruházati kínálathoz, nekem ott is az Elite modell szakágra speciális szabása és dizájnja jött be legjobban, az árfekvés még éppen a fájdalomküszöb alatt van, a ritkaságnak mondható 3/4-es cipzár is bőven elegendő a aszfaltszaggatóknak.

Cipőfonton egyetlen valódi újdonság van 2013-ra, az X-Alp rekreációs sorozat montis megjelenésű vonala, amely lehetővé teszi, hogy a nagy túrák során ne csak a nyeregben ülve  tudjunk hatékonyan haladni, hanem gyalogszerrel is. A talpat teljesen áttervezték, járáshoz rugalmas, de hajtásnál állítólag meglepően stabil. A modellcsalád az X-Alp “Project” nevet kapta, természetesen hölgyek számára is készült ilyen “öszvér”.

Gyalogláshoz is kényelmes, amúgy vérbeli MTB cipő…

Bár nem teljesen új darab a Pearl Izumi kínálatában, de igen népszerű az Octane SL III országúti cipőmodell, amelyet a 2012-es londoni játékokon többek közt Tejay van Garderen és Kristin Armstrong is viselt. Az Octane mindössze 195 grammot nyom darabonként, három kiváló tépőzárjával legalább olyan stabilan tartják a lábfjet, mint a csatos típusok.

Az Octane amerikás Tehay Van Garderen színekben a cikk elején látható, ez itt a Leader csúcsmodell…

A hölgyeknek tervezett egyszerűbb Select MTB modell…

Az Octane-t követi a PRO Leader, az Elite RD, majd a Race RD és a Select RD cipőmodell. Mindnek van a montis “párja”, hasonló tudással, csatrendszerrel, minőséggel. A lábbelikínálat harmadik ága az X-Alp modellcsalád, amely a lezser viseletet kedvelőknek készül. Meglepő módon megjelenésre nem utcai lábbeliket utánozza, hanem inkább a futó és fitneszcipő-kínálatot követi. Gyalogláshoz éppen úgy használhatók, mint kerékpározáshoz, természetesen SPD-kompatibilis stoplit fogadnak.

A montisabb megjelenésű X-Alp Elite a gyaloglós sorozatban

A sorozat csúcsmodellje az Elite, amely már csatos rögzítést kap, alig különböztető meg a montira készült daraboktól, ellenben ebben valóban lehet hosszabb távon is gyalogolni. Az eposzi hosszúságú és nehézségű túrákra mindenképpen Elite lenne a tökéletes választás!

Mindenképpen egyedi, hogy számos X-Alp modell nem utcai, hanem futócipőket idézi…

Az országúti kínálat számos feltűnő, de ízléses modellt ölel fel…

A ruházat esetében is az X-Alp modellcsalád kínálja a legjobb alternatívát a szabadidős kerékpározást előtérbe helyezők számára. Lezser, jól szellőző, kellemes tapintású darabokról van szó, a lehető legmagasabb szintű alapanyagokból az adott kategóriában.

Az X-Alp Project, amely mindent tud… “gyaloglósok”…

Érdemes lesz mindenkinek személyesen is megtekinteni a Pearl Izumi minőségi kínálatát: már számos kerékpár- és sportruházati kereskedésben kapható!

További infó a forgalmazó, illetve a gyártó honlapján olvasható.
(x)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo