fbpx

Itt a butított SRAM XX1 szett!

1×11 sebességes szettjének, az XX1-nek a piacra kerülése után egy kedvezőbb árfekvésű modellel is előrukkolt a SRAM azok számára, akik nem kívánják/tudják a top családot megvásárolni. Bevett szokás másutt is, hogy a legfelső kategóriában elindult újítások leszivárognak az olcsóbbak közé. Most is ez történt, az X01 széria megalkotásával.

foto: mtb-news.de

foto: mtb-news.de

Néhány hete már elindult a hír az elérhetőbb áru 11-es szettről, de az első fotók csak most kerültek elő róla, a Niner kínál ilyen alkatrészekkel szerelt bringákat. A 10-42-es fogkiosztású fogaskoszorú és a hátsó váltó dizájnja erősen hasonlít az XX1-hez és a lánc is onnan való. A fogsoron levő 10-es fogaskerék itt is az XD szabadonfutóval kompatibilis.

foto: mtb-news.de

foto: mtb-news.de

A hajtókar lánckerék-tartója nőtt kissé, ami azt a kérdést veti fel, hogy szükség esetén miként tudjuk rátenni a 28-as fogaskereket, ha a 32-es is épp ráfér? Maga a hajtókar is új konstrukció, nem a az XX1 másolata. Az alapanyag alumínium a karbon helyett és a formája is inkább az olcsóbb X9 és X7-es karokra hasonlít.

foto: mtb-news.de

foto: mtb-news.de

Az első információk szerint az X01 szett várhatóan 1000-1200 dolláros áron kerül piacra. (Ami valljuk be, nem eget verő különbség az XX1 szetthez képest.)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo