fbpx

Eurobike 2013 előkészületek

2013-ban ismét megnyitja kapuit a festői Bódeni-tó parján az Eurobike kerékpárkiállítás. Az augusztus 28-án kezdődő dzsemborit a német kancellárasszony, Angela Merkel nyitja meg, aki terv szerint kétórás túrát tesz a 49 országból érkező 1250 kiállító standjai közt. Látszólag Európa szívében ilyen politikai jelentőséggel bír a legkörnyezetbarátabb közlekedési és hobbieszközök megamustrája!

download-media.3
Az Eurobike az öreg kontinens legrégebbi és messze legnagyobb kerékpár-kiállítása, amelyre idén több mint 40.000 látogatót várnak. Természetesen ismét megrendezésre kerül a Demo Day, amely augusztus 27-31-ig, a Friedrichshafen melletti forgalommentes Ratzenriedben/Allgäu településen kínál lehetőséget arra, hogy a gyártók 2014-es új kerékpárjait a gyakorlatban is kipróbálják a látogatók. A nyitást megelőző napon, majd szerdától péntekig a szakmai belépővel rendelkező érdeklődőké a terep, a hétvégén bárki tesztelheti kiszemelt kedvencét, vagy csillapíthatja ellenállhatatlan kíváncsiságát az új masinák iránt.

download-media.php Idén is lesz szabadtéri “King of Dirt Jump” extrémkerékpáros bemutató és hivatásos verseny, a főszerepelők a nagy gyártók szponzorált sztárriderei, a legnagyobb nevek, akiket a filmekben csodálunk. Ezt a műfajt 29-én este 6-tól a Bódeni-tóban vízbeugratós bemutató egészíti ki.

Az idei Eurobike turisztikai partnere az osztrák Tirol régió, kiállításuk mellett 70 országból érkeznek még kerékpáros turizmust propagáló cégek, intézmények, aki a kerékpároktól a felszerelésen át a túraszervezés és szálláslehetőségekig mindenben eligazítják az érdeklődőket. 29-én, pénteken nyílt előadások lesznek a turisztika témában, majd 30-án szombaton pedig turisztikai piaccá alakul át az egyik hangár, ahol a kiállított termékek, szolgáltatások meg is vásárolhatók.

download-media.6
A 2013-as Eurobike egyik vezérmotívuma a dinamikusan fejlődő elektromos kerékpárok piaca, ezeket az új, a városi közlekedés szerkezetét várhatóan forradalmasító hibrid pedálos és elektromotoros eszközöket külön kiállítóterületen lehet próbálgatni. Idén már nemcsak néhány kis gyártó jelentkezik ilyen modellekkel, hanem a kerékpárgyártás óriásai is beszálltak a versenybe: ezzel mind a termelés volumenét, mind színvonalát jelentősen emelve, az árakat pedig szerencsére valamelyest csökkentve kínálják az újdonságokat.

download-media.2
A kerékpáros ruházat is külön csarnokot kap, illetve ismét lesz grandiózus divatbemutató, amelyen a gyártók már nem próbababákon, hanem igen csinos modelleken mutatják be 2014-es kollekcióikat. Itt a program már szerdán megkezdődik, a hétvégén 11:00, 2:00 és 4:00-kor villannak a vakuk, dübörög a zene a kifutón.

EUROBIKE_4c_PCA több éves múltra visszatekintő Eurobike Award keretében a szakmai zsűri 84 új terméket választ ki a piac különböző szegmenseiből, ezeket mind megtekintheti a nagyérdemű. A fődíjat ünnepélyes keretek közt 28-án este 6-kor adják át, amely egyen az egyik legrangosabb díj a kerékpáriparban.

Péntektől minden este fél 7-kor kezdődnek a legendás partik, amelyen a gyártók kevésbé formális keretek közt szórakoztatják a látogatókat, dübörög a zene, élő koncerteket rendeznek, és természetesen jó német szokás szerint csapra verik a söröshordókat is!

Az idei jegyárak a következőképpen alakulnak:

 

Demo Day Elővételben váltott jeggyel A pénztárnál váltott jeggyel
Kizárólag a DEMO DAY-reDEMO DAY + 1 nap EUROBIKEDEMO DAY + 2 nap EUROBIKE

DEMO DAY + 3 nap EUROBIKE

DEMO DAY + 4 nap EUROBIKE

11 Euro25 Euro34 Euro

41 Euro

46 Euro

18 Euro36 Euro49 Euro

59 Euro

67 Euro

Nyílt nap
Napi belépő 12 Euro 14 Euro
Kedvezményes belépő 10 Euro

download-media.5
Néhány további számadat a kiállítás monumentális méretéről: 100.000 négyzetméteren, az egykori friedrichshafeni reptér csodálatosan felújított hangárjaiban hihetetlen mennyiségű kerékpár, alkatrész, kellék, ruházat kerül bemutatásra. Jó tanács azoknak, akik még nem jártak az Eurobike-on: ne egyetlen nap alatt próbáljuk végigjárni a standokat, mert ez még hosszútávfutóknak se biztos, hogy sikerülne, kiváltképp, ha a Demo Day-en is szeretnénk részt venni!

A szállás tekintetében pedig a környező települések fogadói közt érdemes válogatni: szerencsére idén a kiállításszervezők számos településről rendszeres buszjáratokat indítanak, hogy a látogatók gyorsan, kényelmesen és főleg időben el tudják érni a kiállításközpontot és az egyéb rendezvényhelyeket. További információ Online at www.eurobike-show.de/eb/anreise-unterkunft/unterkunft.php Lakóautóval is érkezhetünk: a szervezők külön parkolót jelölnek ki, illetve kempingezési lehetőséget is biztosítanak a kiállító területtől nem messze. Info: www.eurobike-show.de / www.eurobike-show.com

download-media.4

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo