fbpx

Bringaexpo 2011 – második rész

A negyedik Port.hu Bringaexpóról szóló beszámolónk folytatása olvasható alább. E kétrészes cikk keretein belül megpróbálunk rövid áttekintést adni a kiállítókról és a márkákról, hátha valaki lemaradt. Lássuk, miről érdemes még mindenképpen megemlékeznünk!

Bringaexpo 2011: Gepida

Bringaexpo 2011: Gepida

A Gepida bringák gyártója is tudja, merről fúj a szél, így ők is bemutattak két retrós, fixi stílusú városi rohangálóst az S5-öst és az S3-ast. A képen utóbbit csodálhatjuk meg, mely a sokak számára bevállalható 120 ezres árával akár még népszerű is lehet.

Bringaexpo 2011: Gepida

Bringaexpo 2011: Gepida

Szintén a Gepidáknál találkoztunk ezzel a nem éppen pillesúlyú, ám annál masszívabb acél stiftes közvetlen PM tárcsafék konzollal. A megoldás már a középkategóriás gépeiken is megtalálható, ami azért nem mindennapos dolog. Ez határozottan plusz pont nekik.

Bringaexpo 2011: Ghost

Bringaexpo 2011: Ghost

A Cseke Zrt. a Ghost bringákkal villantott a kiállításon. Az olimpiai győztes német márka a montik terén igen széles választékkal rendelkezik, és kidolgozásuk minősége alapján is a jobbak közül való. Van azért nekik országútra termett gépük is, ez itt például éppen a RACE 5000-es, látványos színvilággal.

Bringaexpo 2011: Toldi

Bringaexpo 2011: Toldi

Végre a Toldi márka is éledezik. A standon határozottan szép színösszeállítású darabokkal találkoztunk, melyekre sokan felkapták a fejüket. Különösen a vérnyulak rózsaszín sárvédőn megörökített ádáz küzdelmére…

Bringaexpo 2011: Merida

Bringaexpo 2011: Merida

A Merida is kihozta saját 29”-os szériáját, a Big Nine-t. Ez itt a csúcsmodell, a Big Nine Carbon Team, mellyel a Multivan Merida Biking Team ridereinek egy része is versenyezni fog idén.

Bringaexpo 2011: Merida

Bringaexpo 2011: Merida

Zanzásított Merida történelem: egy korai acél váz, a Dakar 770-es, valamint a jelenlegi csúcsmodell az O.Nine demonstrációs példánya. Ilyen főbb egységekből legózzák össze a körülbelül 940 grammos vázat. Így visszanézve igen szembeszökő a fejlődés. Az a Dakar váz pedig nem is készült olyan régen…

Bringaexpo 2011: Specialized

Bringaexpo 2011: Specialized

A Specialized is kötelező körnek számít a kiállításokon, hiszen az ő standjukban ritkán lehet csalódni. A képen az aszfaltos szekció pózol, az Allez és a kifejezetten hölgyek számára tervezett Amira modellek. Utóbbi ilyen kis méretben is készül, mégpedig határozottan jól sikerült geometriával. Ez azért lényeges, mert a kis növésű hölgyek gyakran bajban vannak országúti bringa vásárlásakor. A Speci rájuk is gondolt.

Bringaexpo 2011: Specialized

Bringaexpo 2011: Specialized

Nagy kedvencünk a Demo is. Ennek a Demo 8-nak a lengőkarján nem véletlenül díszelegnek ott a világbajnoki csíkok. Sam Hill és Troy Brosnan is ilyen nyergében lett DH világbajnok tavaly Mont-Sainte-Anne-ban.

Bringaexpo 2011: Spyral

Bringaexpo 2011: Spyral

A Spyral márka is egyre bővülő kínálattal igyekszik a bringásokat levenni a lábukról. Náluk többek közt színes markolatok – köztük csavaros rögzítésűek is -, hajtómű csapágyak, új nyergek jelentik a fontosabb újdonságot.

Bringaexpo 2011: Bianchi

Bringaexpo 2011: Bianchi

A Bianchi standja is a kihagyhatatlanok közé tartozik. A nagy múltú olasz cég gépei közül nehéz volt egyet kiválasztani, végül a Cavaria modellre esett a választás, mert olyan szépen ötvözi a korszerű karbon technológiát a hagyományos Bianchi megjelenéssel, természetesen a cég hagyományos „celeste” színében. A háttérben a sok-sok FSA finomságra pörög a nagyérdemű. Gyakorlatilag már a teljes FSA paletta elérhető itthon is.

Bringaexpo 2011: Wilier

Bringaexpo 2011: Wilier

A kiállításon több kerékpárbolt is jelen volt. Ez itt éppen a Bringaland standja, ahol ez a szemrevaló és szerény nevű Wilier Imperiale csábította a nézelődőket. De talán még többeket hozhatnak lázba a városi bringázás kelléktárából sokáig kényszerűen nélkülözött stílusos színes kiegészítők. Most úgy tűnik, a kínálat kezdi utolérni az igényeket.

Bringaexpo 2011: Gruber Assist

Bringaexpo 2011: Gruber Assist

Az AM Bringa leginkább a fekvőbringákról lett ismert, most azonban erre az első ránézésre nem túl feltűnő montira hívnánk fel a figyelmet. A vázon olvasható név – Gruber Assist – és a gyanúsan tekergőző elektromos kábelek már sejtettek valamit. Bizony egy újabb elektromos rásegítésű bringáról van szó. A lekicsinyített motor ezúttal a nyeregvázcsőben kapott helyet – melyet a középcsapágy feletti kis csavarfej árul el -, az akkumulátor pedig a jókora nyeregtáskában. Ez a rendszer akár utólag is beépíthető a kellően nagy átmérőjű nyeregvázcsővel rendelkező bringákba.

Bringaexpo 2011: Abus

Bringaexpo 2011: Abus

Az Abus számunkra legütősebb újdonsága ez a teljes értékű női táska volt, mely valójában kerékpáros táska is, ugyanis a hátulján elrejtett rögzítőkkel a csomagtartó oldalára akasztható. Bár 20 ezer feletti ára kicsit soknak tűnik, de ismerve az Abusra jellemző minőséget, nem egyszezonos darabról lehet szó.

Bringaexpo 2011: Riese und Müller

Bringaexpo 2011: Riese und Müller

Az Evobike mindig érdekes finomságokkal lepi meg az arra fogékony kerékpárost. A német Riese und Müller pedelec-je ez, az Avenue, összteleszkópos felfüggesztéssel, masszív, integrált csomagtartóval, hidraulikus fékekkel, okosan elhelyezett akkumulátorral, egyedi megjelenéssel, és úgy általában németesen precíz kidolgozással. Noha az árcéduláján elég komoly szám volt, tudomásunk szerint meglett a gazdája a mellette lévő másikkal egyetemben…

Bringaexpo 2011: GoPro

Bringaexpo 2011: GoPro

Az okos kerékpáros kiegészítők sorában immár megtaláljuk az extrém élmények megörökítésére kitalált action kamerákat is, melyből az Evobike mindjárt többféle típust is kínál. A GoPro az egyik legprofibb, számtalan speciális rögzítővel, vízálló tokkal, így szinte bármilyen sporthoz tökéletes választás lehet.

Bringaexpo 2011: Trek

Bringaexpo 2011: Trek

A Trek hazai forgalmazóját örömmel láttuk a kiállítók sorában. A mi szemünk a sok felsőkategóriás gép árnyékában meghúzódó Lexán akadt meg, mely egy kifejezetten hölgyek számára tervezett országúti modell. Gyönyörű és harmonikus a megjelenése, mely hangsúlyozza használója nőiességét, ám mégsem az a hirtelen Barbie-rózsaszín. A külcsínre ötöst adtunk…

Bringaexpo 2011: Kross

Bringaexpo 2011: Kross

A lengyel Kross márka is egyre jobban nyit a rohamos tempóban fejlődő városi kerékpározás felé. Ez itt egyik újdonságuk, mely egy hagyományos megjelenésű kényelmes városi cirkáló hölgyek számára. És mily ritka, gondoltak arra is, amire a legtöbb gyártó elfelejt: a szoknyavédőre.

Bringaexpo 2011: Rudy Project

Bringaexpo 2011: Rudy Project

A Rudy Project még mindig gyárt fejvédőket is. Az elmúlt pár évben több új modellt hoztak ki, melyek többek közt a Rudy szemüvegekhez passzoló színekben kaphatók. Jelenleg 10 modelljük van. A képen a jobbról második Sterling modelljük talán a leglátványosabb – ezt használja egyébként a Liquigas csapata is -, 10-féle színkombinációban választható.

Bringaexpo 2011: Mavic

Bringaexpo 2011: Mavic

A Mavic még mindig a minőségi kerékpáros öltözékek és cipők egyik etalonja. A sajátos, visszafogott design az egyik jellemzőjük. A palettát nemrégiben pedálokkal egészítették ki. Megemlítenénk a párban 220 grammos Race SL Titan modellt.

Bringaexpo 2011: X-Fusion

Bringaexpo 2011: X-Fusion

A Bikediszkont is kínálatot bővít: az NS vázak, Society, Identity, Halo és egyéb extrém körökben tisztelt márkák sorát gazdagítja az X-Fusion. A villák és rugóstagok hamarosan elérhetők lesznek.

Bringaexpo 2011: Mondraker

Bringaexpo 2011: Mondraker

Szintén nagy örömünkre szolgált az idén éppen 10 éves Mondraker cég termékeinek hazai megjelenése. A nálunk nagyjából ismeretlen márkanévvel gyakran találkozhatunk például a spanyol vagy francia kerékpáros magazinokban, nemritkán mint tesztgyőztessel. Olyan arcok versenyeznek gépeik nyergében, mint például Andreu Lacondeguy vagy Fabien Barel…

Bringaexpo 2011: Merényi

Bringaexpo 2011: Merényi

A Bikemag standon a manufakturálisan dolgozó magyar kezdeményezéseknek igyekeztünk megjelenést biztosítani. Ezek egyike a szakmát az olasz Dario Pegoretti mester műhelyében kitanuló Merényi Dániel nevéhez fűződik. Az ő műhelye egy szemkápráztató kidolgozású és festésű országúti gépet állított ki. Kifejezetten egyedi méretre készülő acélvázakkal szándékozik foglalkozni Dani a jövőben, rendelhető lesz tőle muffolt és TIG-hegesztett kivitel egyaránt.

Bringaexpo 2011: Yasec

Bringaexpo 2011: Yasec

Yasec mestert talán már nem kell az olvasóknak bemutatni. Sok-sok gyönyörű kidolgozású váz hagyta el a műhelyét, de aztán mostanában egyéb munkái mellett kisebb hangsúlyt fektetett a kerékpárokra. Ezúttal azonban ígérete szerint ismét ez lesz a fő irány. A képen látható Dedacciai csövekből készült acél váz több teljesen egyedi megoldást is tartalmaz. Ilyen például – ami pont nem látszik – a középcsapágyház, mely egy sajátos integrált csapágyas rendszert takar.

Bringaexpo 2011: Kobike

Bringaexpo 2011: Kobike

A Kobike vázak is sok érdeklődőt vonzottak. A váz valóban bambuszból készült, és csak a legszükségesebb helyeken tartalmaz alu betéteket.

Szöveg: Gajdov Géza
Fotó: Lcs

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo