fbpx

Bringaexpo 2011 – első rész

Ha március, akkor ismét Bringaexpo. Ezúttal már a negyedik Port.hu Bringaexpo, mely a tavalyi évhez hasonlóan megint a Hungexpón került megrendezésre. A hazai kerékpárpiaci seregszemle az előző évekhez képest tartogatott meglepetéseket, ugyanis örvendetesen nőtt a Bringaexpón megjelent cégek száma éppúgy, mint a forgalmazott márkáké. Ennek mi, vásárlók örülhetünk leginkább. De lássuk csak, miről is van szó pontosan!

Bringaexpo 2011: Johnny Loco

Bringaexpo 2011: Johnny Loco

Immár itthon is van forgalmazója a Johnny Locónak. Ez egy főleg cruiserekre és cargobringákra szakosodott holland cég. A stand képe elég jól érzékelteti, milyen életérzést sugároznak a gépeik. Ennél a kategóriánál több komment talán nem is szükséges…

Bringaexpo 2011: Huni-Rex

Bringaexpo 2011: Huni-Rex

A Huni-Rex egyfajta továbbgondolása az egykerekűeknek, ráadásul magyar szabadalom. Miért ne lehetne ezeken is áttétel? Így a kerékméretének drasztikus növelése nélkül is nagyobb sebesség érhető el velük.

Bringaexpo 2011: Orbea

Bringaexpo 2011: Orbea

Az Orbea kerékpárokat forgalmazó standján figyelt ez a fullos triatlon gép, az Ordu. Mindenképpen figyelemre méltó a spanyol cég designkoncepciója, hiszen a váz részletei leginkább egy lopakodó vadászgépre emlékeztetnek.

Bringaexpo 2011: Electra

Bringaexpo 2011: Electra

Az Electránál nem foglalkoznak mással, csak cruiserekkel és retro stílusú városi gépekkel, de ezt a vonalat viszont nagyon magas szinten művelik. Káprázatos színű gépeik mindig kitűnnek a tömegből. Az elöl látható darab designja Alexander Girard munkássága előtt tiszteleg.

Bringaexpo 2011: Protek

Bringaexpo 2011: Protek

Új színt jelentenek a hazai piacon az olasz Protek kerékpárok. Főleg karbonban utaznak, és elég visszafogott áraik vannak. Mind aszfaltra, mind pedig terepre kínálnak modelleket, és egyedi méretre készült vázakat is készítenek.

Bringaexpo 2011: Spank

Bringaexpo 2011: Spank

A Bemp most is kihozott pár brutális kinézetű extrém gépet, de a hangsúly inkább a sok szép színes és minőségi alkatrészen volt.

Bringaexpo 2011: FRM

Bringaexpo 2011: FRM

A főleg a Karbona gépeikről ismert Solo Kft. elkezdte az FRM termékek hazai forgalmazását. A képen egy, az olasz prémium alkatrészgyártó termékeiből összeépített 29”-os monti látható, melynek össztömege 8,9 kg!

Bringaexpo 2011: Target

Bringaexpo 2011: Target

Szintén hozzájuk fűződik a szintúgy olasz Target kerékpárok forgalmazása. A „best price” gyanús áraik népszerűvé tehetik a márkát itthon is.

Bringaexpo 2011: Bionicon

Bringaexpo 2011: Bionicon

A bajor Bionicon Alva nevű enduro gépe. Maximális rugóútja 180 mm, ami természetesen a cég szabadalmát jelentő „Up’N’Down” rendszerrel menet közben gombnyomásra szabályozva optimalizálható, attól függően, hogy éppen lefelé vagy felfelé megyünk.

Bringaexpo 2011: Rubena

Bringaexpo 2011: Rubena

A cseh Rubena is fejlesztget, itt a megújult Scylla gummákat láthatjuk az új, módosított mintázattal. Most már ők is kínálnak tubeless átalakító szettet normál felnikhez is.

Bringaexpo 2011: Scott

Bringaexpo 2011: Scott

A Biker standon találtuk ezt a Scott Scale RC-t. Habár nem ez volt a legkönnyebb kiállított Scott – hanem a 7,48 kilós Scale 899 a maga közel 3 millió forintos árával -, stílusban ez talán az ütősebb. Azért a 8,7 kg-os tömegadat miatt sincs miért szégyenkeznie…

Bringaexpo 2011: Csepel

Bringaexpo 2011: Csepel

A Csepel az elmúlt években kijelölt iránynak megfelelően főleg a színes fixikavalkáddal hívta fel magára a figyelmet. Idénre tovább bővítették színes alkatrészeik kínálatát, gyakorlatilag valamennyi alkatrész elérhető lesz a szivárvány minden színében.

Bringaexpo 2011: Stringbike

Bringaexpo 2011: Stringbike

Szintén a Csepelhez köthető a bulvársajtót az elmúlt évben rendesen megmozgató láncnélküli Stringbike, mely magyar szabadalmat jelentő ötlet nyomán született, és amely a kiállításon bárki számára kipróbálható volt. Első ránézésre talán kicsit túlbonyolítottnak tűnik, de valóban működőképes.

Bringaexpo 2011: Neuzer

Bringaexpo 2011: Neuzer

A Neuzer már ilyet is kínál. Hagyományos holland stílusú dupla felsőcsöves kerékpár a retro rajongó stílusos városi kerekezőknek. Ha pedig bővül a család, az sem gond, ez esetben teljes családi felszereléssel is ellátható a gép.

Bringaexpo 2011: Cannondale

Bringaexpo 2011: Cannondale

A Mali standján a Mongoose-ok mellett főként sok szép Cannondale figyelt. Ne vezessen senkit félre ennek a Synapse-nak az árcédulája! Az amerikai kultmárka gépeinek ára sokkal visszafogottabbnak tűnt, mint az elmúlt években. Így már komoly alternatívát jelentenek azon igényes kerékpárosok számára, akik anyagi okokból eddig csak álmodoztak róla.

Bringaexpo 2011: KTM

Bringaexpo 2011: KTM

Az osztrákok is tudják, mik a fő trendek, így ők is nyitottak a városi kerékpárok felé, és ha az igények úgy diktálják, akkor egy kis elektromos rásegítés is elfér a gépeken. Ők a Panasonic rendszere mellett tették le a voksukat, mely 250 wattos névleges teljesítménnyel segíti használóját.

Bringaexpo 2011: Cervélo

Bringaexpo 2011: Cervélo

Szintén komoly újdonság a nagy körversenyeken igen komoly hírnevet szerzett Cervélo hazai megjelenése. Főleg az volt meglepő, hogy magyar forgalmazó gyakorlatilag a teljes palettát felsorakoztatta a standján. A képen is látható P3 carbon sok érmet hozott már a nyergében versenyző atlétáknak mind az időfutamokon, mind pedig az Ironman versenyeken.

Bringaexpo 2011: Create

Bringaexpo 2011: Create

A Bergusonban érhetők el a Create fixik, melyek ár-érték arányukkal hívták fel magukra a látogatók figyelmét. Masszív acélvázukkal és alkatrészeikkel, trendi színeikkel és nem utolsó sorban a 99 ezer forintos árukkal sokak számára jelenthetik az elérhető álmot.

Bringaexpo 2011: Norco

Bringaexpo 2011: Norco

A Mofo Kft. az Oakley szemcsik után most a kerékpár forgalmazásba is fejest ugrott. Nem is akármilyen márkákkal! Az amerikai Felt és a kultmárkaként itthon egyelőre csak az extrém bringás filmekből ismert kanadai Norco igen jól csengő nevek, melyeknek hamarosan szinte a teljes palettája elérhető lesz.

Bringaexpo 2011: Felt

Bringaexpo 2011: Felt

A Sturmey-Archer 3 sebességes fixi agyváltóját már emlegettük korábbi kiállítás beszámolóinkban, most azonban ebbe a Felt fixibe építve ki is próbálhattuk. A Felt jó pár hasonló nagyon feelinges gépet kínál, kínálatukban a montik és országútik mellett a fixiket éppúgy megtalálhatjuk, mind a cruisereket.

Bringaexpo 2011: Superior

Bringaexpo 2011: Superior

Az X-Factor standján most a Superior gépek domináltak. A cseh gyártó a kicsikre ugyanúgy gondolt, mint a nagyokra: van gyerekbringa és 29-es monti is. Rájuk elsősorban az utánozhatatlan árak miatt érdemes odafigyelni. Emellett persze azért a gépeik kidolgozásának minősége is figyelemre méltó.

Bringaexpo 2011: Haibike

Bringaexpo 2011: Haibike

A Haibike-ot forgalmazó Boneshaker standján egy gyors sajtótájékoztató keretében adták át a 2011-es kerékpárokat a Bringabanda színeiben versenyző Búr Zsoltnak és Fenyvesi Péternek.

Bringaexpo 2011: Hercules

Bringaexpo 2011: Hercules

A hazai összeszerelésű Hercules leginkább a minőségi trekking, városi kerékpárok piacán erős szereplő, hírüket pedig inkább a kiegyensúlyozottan szép kidolgozásnak és az összeszerelési minőségnek köszönhetik, semmint az egetverő technológia újdonságoknak. A stand hátterét adó – állítólag 2 napon át készült – graffiti üde színfoltját jelentette az egész kiállításnak.

Bringaexpo 2011: Giant

Bringaexpo 2011: Giant

A Giant ismét visszatér a magyar piacra most egy új forgalmazó szárnyai alatt, reméljük nagyobb sikerrel, mint eddig. A gépeiket nagyon kedveljük a visszafogottan feltűnő megjelenésük, a nagyon átgondolt tervezésük és a minőségük miatt. A Trance X 127 mm-t mozog, és a bevált Maestro felfüggesztési rendszernek köszönhetően nagyon jó hatékonysággal, valamint nagyon alacsony súlyponttal teszi ezt.

Bringaexpo 2011: Zéfal

Bringaexpo 2011: Zéfal

Sok szép csecsebecse a francia Zéfal-tól: ultrakönnyű karbon, vagy éppen 11 bárig működő minipumpa, retro bőr klipszek, lopásgátló gyorszárak, pillekönnyű felniszalagok, sárvédők, színes kulacsok és sok egyéb okos, ötletes apróság megtalálható a kínálatban.

Bringaexpo 2011: Shimano

Bringaexpo 2011: Shimano

Alaposan megújultak a Shimano szemcsik. Ez itt a montis csúcsmodell az S70X függőlegesen és vízszintesen is állítható szárakkal és orrnyereggel, ultra masszív kerettel, fotokromatikus lencsékkel.

Bringaexpo 2011: Cube

Bringaexpo 2011: Cube

Már az Eurobike beszámolóban is részletesen foglalkoztunk a Cube-bal, mely nagyon ráerősített mind a technológiai fejlesztés, mind pedig a külső design terén, mely mostanra az egyik legütőképesebb márkává tette Európában. Az AMS HPC Team jól példázza azt a törekvést, hogy a váz festéséhez igazítják valamennyi alkatrész színvilágát. Még a kerékagy és a Fox villa matricája is neonzöld.

Szöveg: Gajdov Géza
Fotó:
Lcs

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo