fbpx

Akkor kezdjük! Eurobike 2012 – Demo Day

Az elkövetkezendő két hónapban szinte napi rendszerességgel találkozhattok majd a kerékpáripar legnagyobb európai kiállítása, az Eurobike, vagyis a 2013-as kerékpárok bemutatásával! Első bejelentkezésünk most egy képes kedvcsináló, a Demo Day-ről, a tesztnapról, ahol minden évben számtalan friss fejlesztést először kaphatunk a lábaink közé.

Eurobike 2012 - Demo Day

Az Eurobike kiállítási területén egyébként 1200 kiállító mutatja be egy héten keresztül 2013-as újdonságait, 45 országból, 100 000 négyzetméteren. Ezt előzi meg kedden a Demo Day egy kisebb szabadterületen, körülötte országúti, és mountain bike tesztpályákkal… Naná, hogy minden évben ez a kedvenc napunk…

Eurobike 2012 - Demo Day

Mielőtt megérkeztünk, az volt a terv, hogy a fellelhető 27,5-es kerekű mountain bike-okról készítünk komolyabb körképet, nos nem volt túl népes a felhozatal, plusz az előbb említett nehézségek miatt a terv dőlt. Hagytam, hogy alakuljanak a dolgok ahogy, ösztöneimre hagyatkoztam, és az első delikvens egy klasszikus cyclocross kerékpár volt. Csak úgy, mert megtetszett.

Eurobike 2012 - Demo Day

A Ritchey acél krosszgépéről később bővebb írással is jelentkezünk majd, stílusos, kényelmes, nagyon szerethető (sőt, egyenesen beleszerelmesedhető) bringa.

Eurobike 2012 - Demo Day

Menet közben a sátrak mellett felállított pumptrack-en  (itt egyébként nem csak a kerékpár kategóriák, hanem a generációk, 4-től 40 évesig is eléggé össszemosódtak) is elemében érezte magát, mint ahogy később az XC-pályán is, hiába nem ezekre gondolt a “Jóisten”, amikor teremtette. Érdekes választás kezdésnek…

Eurobike 2012 - Demo Day

A folytatásban aztán végleg dőlt az előzetes elgondolás, amikor harmadszor próbálkoztam megszerezni egy Scott 650B kerékpárt, mérgesen átsétáltam a Shimano sátorhoz, fogtam egy új 11 sebességes mechanikus Dura Ace szettel szerelt bringát, és nagyjából itt le is rendeztem a prekoncepciókat, élvezzük inkább fesztelenül a csodaszép időt csodabringák nyergében…

Eurobike 2012 - Demo Day

A 10-es szett méltó utódjának tűnő új 11-es Dura Ace próbája után következett azonban az igazi csodabringa, a nap, vagy talán az egész kiállítás csúcspontja: A hidraulikus tárcsafék- és elektronikus váltórendszerrel szerelt C59 Colnago. Természetesen Róla is jelentkezünk majd bővebben, mindenesetre „Ernő bácsi” konzervatívként számon tartott műhelye jól megviccelte az innováció élharcosait, hiszen ha jól tudom, a világon először jelentkeztek szériában gyártott hasonló kerékpárral.

Eurobike 2012 - Demo Day

Legyen elég róla annyi, hogy amikor végeztünk a kötelező fotókkal, az eddigi Eurobike Damo Day-ek történetében először döntöttem úgy, hogy hanyagolom kicsit a kötelező munkát, és elmegyek a környéken csak úgy biciklizni egy órát…

Eurobike 2012 - Demo Day

A mountain bike fronton Andrisékat a Speci stand kerítette hatalmába, megirigyelve az edzőjük, Blazsó Marci által használt technikát, S-Works Epic 29-erekkel kezdték meg a körözést.

Eurobike 2012 - Demo Day

A legjobb 29-es össztelósok a világon, a Brain-nél nincs jobb, semmilyen más bringa nem kellene, főleg ha meg lehetne kapni egy Magellan áráért… Röpködtek a hasonló jelzők.

Eurobike 2012 - Demo Day

A tesztgépeken megjelentek a 2013-as, eddig nem próbált alkatrészek is. A Specin például a Sram XX markolatváltó, az új 29-es karbon Colnago merevfarúban (ami súlyban valahol a 9 kg-ot közelítette alulról) pedig egy karbonküllős Mavic CrossMax SLR díszelgett.

Eurobike 2012 - Demo Day

Andrisnak sikerült végül csak sikerült a 27,5-es tervet is teljesíteni, merev és össztelós fronton is, utóbbiból a Scott Genius-t sikerült ötödik próbálkozás után megszerezni, amiről szintén jelentkezünk majd bővebb beszámolóval.

Mint ahogy sok minden mással, hiszen amikor ezeket a sorokat pötyögöm a gépbe, már javában pörög a kiállítás első napja…

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo