fbpx

Zefal Air Profil Micro hordozható kerékpárpumpa

Minimum két pumpára van szüksége a kerékpárosnak: egy otthoni műhelypumpára, illetve egy utazósra.

Minimum két pumpára van szüksége a kerékpárosnak: egy otthoni műhelypumpára, illetve egy utazósra.

Az egyetlen dolog, ami biztos: ha elég sokat hajtjuk a szeretett masinát, egy napon ott állunk az út szélén defektes kerékkel. Ha felkészülünk előre erre az eshetőségre, folytatni tudjuk az utat! Mindenképpen érdemes tanulmányozni a defektszerelési tanácsokat, és ami a legfontosabb, hogy mindig legyen nálunk hordozható kerékpáros pumpa és póttömlő: ha csak szökőévben egyszer kerül elő a zsebből, akkor is megérte hurcolni.

A minipumpát felszerelheted a kerékpárvázra, beleteheted a szerszámtáskába vagy hordhatod a mezzsebben is. Az utóbbi esetben vásárláskor próbáld ki, hogy valóban belefér-e a zsebbe, nem lóg ki, és akkor remélhetően nem fogod elveszíteni útközben: szerencsére a Zefal Air Profil Micro az egyik legrövidebb típus, így igen praktikus darab.

A Zefal Air Profil Micro a megbízhatóság és kis tömeg érdekében teljes egészében alumínium konstrukció. Mindössze 165 mm hosszú, így akár a mezzsebben is praktikusa hordozható. A kis méret ellenére meglepően hatékony működést tesz lehetővé: akár 7 bar nyomás is elérhető vele. Többféle színben kapható (aktuális választék a bemutató végén), könnyedén harmonizálható a kerékpárvázzal, amelyre konzolos rögzítéssel is felszerelhető.

Zefal_mikro_2

A pumpa használható mind szingó-, mind autószeleppel, az átalakítás egyszerű mozdulatot igényel. Továbbá az Air Profil Micro esetében a tervezők számos hasznos megoldást alkalmaztak, amelyek növelik a pumpa megbízhatóságát és funkcionalitását. Ilyen például a markolat és a ház közötti vízzáró tömítőgyűrű, amely megakadályozza a víz behatolását, azaz a vázra felszerelve, rossz időjárásban is sokáig hű társunk lehet. A gumigyűrű pedig működtetés közben felcsúsztatható. Az alumínium alapanyag ugyancsak a hosszú élettartamot szolgálja. A mechanika lehetővé teszi, hogy igen nagy nyomást érjünk el a Zefal Air Profil Microval, így országúti kerékpárokhoz is ajánlott kiegészítő. A tapasztalat azt mutatja, hogy a megadott 7 bar felső értéket kb. 200 nyomással lehet elérni, amely a mérethez képest jó értéknek számít. Ajánlatos a pumpálást kerékpáros kesztyűben végezni, így a markolat strapabíró alu alapanyaga nem viseli meg a tenyeret – bár a legtöbb országúti kerékpáros egyébként is így indul útnak.

zefal_mikro_5Jellemzők:

  • Ház: alumínium
  • Markolat: alumínium
  • Dugattyú: alumínium
  • Szeleprögzítő: alumínium
  • Szín: ezüst, kék, piros
  • Szelepkompatibilitás: Presta (szingó)/ Schrader (autós)
  • Hossz: 165 mm
  • Tömeg: 88 g
  • Felszerelhetőség: konzol (tartozék)

Ajánlott fogyasztó ár: 6.190.- Ft

További információ a forgalmazó honlapján!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo