fbpx

WTB Valcon karbonnyereg

A mountain bike köpenyeiről és kiegészítőiről méltán híres amerikai gyártó, a WTB idei nyeregkínálata három felhasználási szegmenst fed le: szabadidős, teljesítményorientált, illetve versenyspecifikus modellek szerepelnek a palettán. A legkönnyebb, legfejlettebb versenynyergük a most bemutatott Valcon, karbontesttel és választhatóan karbon- vagy Cro-Mo pálcával érhető el.

A 168 grammos gyári adat számos specialista nyereggyártónak is dicsőségére válna, továbbá a WTB Valcon tavalyi bemutatása óta a tartósság terén is bizonyított: bírja a strapát, így akár a többnapos MTB maratonküzdelmek extrém igénybevételét is.

valcon_6

Ilyen tömeg mellett a kérdés talán inkább az, hogy MTB vagy országúti modellről van szó. A WTB nem ad erre egyértelmű választ: CC-re ugyanúgy ajánlja mind aszfaltra, formája ezzel összhangban keskeny, viszonylag lapos, megfelelően kemény, jól tart, azaz pontosan olyan, amilyennek a versenyzők szeretik a hosszabb versenytávokhoz.

LuxZone-nak elkesztelt középső mélyedés a jobb altáji vérkeringésért

LuxZone-nak elkesztelt középső mélyedés a jobb altáji vérkeringésért

A beépített technológiára sem lehet panasz: karbontest, ovális keresztmetszetű karbonpálca, LuxZone-nak elkeresztelt középső mélyedés (jobb altáji vérkeringésért biztosít), DNA zártcellás szivacsréteg, illetve könnyen tisztítható, ellenálló mikroszálas borítás. A Cro-Mo pálcás változat minden egyéb paraméterében azonos a csúcsmodellel, lényegesen alacsonyabb áron, nem túl jelentős súlytöbblet mellett nyújt azonos teljesítményt. A Cro-Mo változat megfontolandó az edzőkerékpárra, amíg a karbonpálcás a versenyeken nyújtja azt kis többletet, ami a jobb szerepléshez szükséges, természetesen a megszokott komfortérzés mellett.

Teljes karbon-kompozit test, még a pálcafedő lemez is!

Teljes karbon-kompozit test, még a pálcafedő lemez is!

Tulajdonságok:

  • karbonpálca
  • LuxZone
  • karbon-kompozit test
  • mikroszálas borítás
  • 133 mm x 274
  • tömeg: 168 gramm

Árak: karbonpálcás 54.300 Ft; Cro-Mo pálcás 16.900 Ft
További információ: wtb-bike.hu

valcon_5

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo