fbpx

WTB Silverado hardcore MTB nyereg

A WTB Silverado a legendás amerikai nyereg-, gumiköpeny- és kiegészítőgyártó legmagassabb szintű montis modellje, az USA nyugati part hardcore riderei által fejlesztett és tesztelt. Kultuszterméknek számít a tengerentúlon, sok ottani montis istenkáromlásnak tartaná, ha szeretett terepmasináján bármilyen más nyereg feszülne. Számos neves támogatott versenyző és ismert montis személyiség ugyancsak hivatalosan is Silverado-rajongó, mint például Brian Lopez vagy Greg Minnnar.

A csúcskategóriás karbonpálcás modell

A csúcskategóriás karbonpálcás modell

Ilyen pedigrével lehetnek komoly elvárásaink a Silverado minősége, kidolgozása, illetve az alkalmazott technológia tekintetében. Garantáltan nem fogunk csalódni, mivel a felhasznált alapanyagok elsőrangúak, ezt a nyerget nemcsak felülről, de a rejtettebb részein is érdemes közelről megcsodálni, továbbá rendelkezik nyomáscsökkentő Love Channel hosszanti középső mélyedéssel, lapos, előre csúszás mellett is kényelmet biztosító orr-résszel, vázszerkezeti kivágásokkal, amely a fontos üléspozíciókban növelik a nyereg rugalmasságát.

Nemcsak felülről nézve igényes a kidolgozás...

Nemcsak felülről nézve igényes a kidolgozás…

A Silverado hátsó kopásálló szegélyborítást is kap, így valódi montis használat mellett sem fog néhány hónap alatt tönkremenni. Ennek ellenére a kényelmes, könnyű és “lélegző” mikroszálas borítás a tesztvélemények szerint nem olyan ellenálló, mint az egyszerűbb, hagyományos műbőr, így mindemellett célszerű óvatosan bánni a Silveradóval: végtére egy hi-end modellről, nem egy “ütöm-vágom” darabról van szó.

A cr-mo pálcás modell kedvező áron nyújtja a Silverado formát és pedigrét...

A cr-mo pálcás modell kedvező áron nyújtja a Silverado formát és pedigrét…

Itthon kétféle színben és három pálcatípussal kapható a Silverado kultuszmodell: a fekete vagy fehér egész biztos illik szeretett masinánk színvilágához, a cr-mo, titán- vagy karbonpálca közti választás pedig a pénztárcánk vastagságának függvénye. Néhány 10 gramm és egy kis többletkényelem mindenképpen jár, ha szélesebbre nyitjuk a bukszát, értelemszerűen versenyhasználatra inkább a prémiumtípusok ajánlottak, de edzéshez az alapmodell is kiváló választás: biztosítja a Silverado nyeregformát és funkcionalitást a csúcsmodellek árának töredékéért. Cross country, maraton és all mountain felhasználásra egyaránt ajánlott, extrémebb montizáshoz válasszunk ellenállóbb borítással rendelkező modellt!

silverado_2

Elérhető típusok és árak:

  • Karbonsínes verzió két színben, fekete és fehér, ajánlott fogyasztói ár: 54.300.- Ft
  • Titánsínes SLT fekete verzió, amely 200 gramm, ajánlott fogyasztói ár: 33.600.- Ft
  • Titánsínes Team fekete verzió, amely 205 gramm, ajánlott fogyasztói ár: 29.500.- Ft
  • Cr-mo-sínes Pro verzió, kettő színben, fekete és fehér, ajánlott fogyasztói ár: 16.900.- Ft

További információ: www.wtb-bike.hu

silverado_5

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo