fbpx

Topeak DeFender™ RC1/RC11 országúti sárvédőszett

topeak_rc1_11_4Ha időjárástól függetlenül szernénk használni országúti kerékpárunkat, szükségünk lesz az útról felfröccsenő víz, kosz és sár elleni védelemre. Ellenben az “aszfaltbetyárok” nem szeretik ilyen kiegészítő elcsúfítani szeretett gépüket, kiváltképp ha éppen nincs rá szükség. Az örök problémára az egyik legpraktikusabb megoldást az innovatív megoldásairól méltán híres kerékpár-kiegészítő specialista nyújtja: az idén megjelent az új országúti kerekekhez optimalizált Topeak DeFender™ pillanatok alatt fel-, illetve leszerelhető, kiváló védelmet biztosít, továbbá dinamikus és enyhén futurisztikus megjelenése még akár a kerékpár ékessége is lehet.

topeak_rc1_11_1topeak_rc1_11_6A Topeak RC1/RC11 országúti sárvédőszett a DeFender™ termékcsalád része, amely majd’ minden kerékmérethez és kerékpártípushoz kínál gyorsan fel- és leszerelhető, stabil, megfelelő védelmet biztosító megoldást. A Topeak termékek egyébként is híresek funkcionalitásukról, illetve praktikus használatukról, és a most bemutatásra kerülő sárvédő esetében sincs másként. Az RC1/RC11 átgondolt tervezésű, innovatív gyorsrögzítéssel csatlakozó, tetszőleges vázmérethez és nyeregszár-átmérőhöz alkalmazható, zajmentes, a kerékpár működését nem akadályozó, tartós és ráadásul tetszetős modell. Ideálisan 25 mm széles köpenyekkel párosítva nyújtja az optimális védelmet, mindazonáltal a 23-28 mm-es intervallumban nyugodtan alkalmazható. Ez ugyebár lefedi az országúti kerékpárok 95%-át.

Védelem a beszoruló tárgyak ellen!

Védelem a beszoruló tárgyak ellen!

Ha netalán a megnövekedett tömeg miatt tartózkodnánk a sárvédőhasználattól – mert ugyebár minden “aszfaltbetyár” valamilyen szinten gramm-mániás – könyveljük el, hogy a Defender RC1/RC11 mindössze 39, illetve 117 grammot nyom a mérlegen. Az alapanyag magas szintű ipari műanyag, tartós, megfelelően merev, mindazonáltal törésbiztos. A köpeny felőli felület tükörpolírozást kapott, így a “trutyi” nem ragad rá. A biztonságot szolgálja a vészkioldó rendszer (Automatic Obstruction Disengagement), így ha a útról felkapott tárgy beékelődne, a sárvédőrögzítés kiold, így megakadályozva az első kerék blokkolását. Zseniális!

Talán még egy ellenvetés lehet a sárvédőkkel kapcsolatban: felszerelésük nyomot hagy a szépen fényezett vázon. A Topeak fejlesztői ezt is megoldották a Defender RC1/RC11 esetében, lévén gumitámaszok biztosítják a tökéletes és kíméletes illeszkedést. Lendületes, ugyanakkor diszkért formája minden országúti kerékpáros számára csábító lehet, de ha csak a rossz időjárásban kerül fel a bringára, legalább a le és felszereléssel sem kell sokat vesződni!

topeak_rc1_11_5Jellemzők :

  • elöl állítható bilinccsel, gyorsrögzítős rendszerű villacsatlakozás
  • hátul állítható bilinccsel, gyorsrögzítős rendszerű nyeregszár-csatlakozás (bármilyen átmérőhöz alkalmazható)
  • állítható szög és helyzet
  • speciális, törésmenetes, ellenben megfelelően merev ipari műanyag
  • automatikus kerékblokkolás-gátló
  • 32 x 8.3 x 14 cm (RC1), illetve 55.8 x 5.8 x 3.7 cm (RC11)
  • 39+117 g

Javasolt fogyasztói ár: 9.200 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Eurobike 2010 - Topeak

Innovatív kiegészítők széles választékban!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo