fbpx

Topeak DeFender™ R1/R2 országúti sárvédőszett

defender_r1_2_2Ha időjárástól függetlenül szernénk használni országúti kerékpárt, szükség lesz az útról felfröccsenő víz, kosz és sár elleni védelemre. Tudva levő, hogy a legtöbb koskormányos bicajos nem szereti ilyen kiegészítő elcsúfítani a filigrán, könnyű masinát, kiváltképp ha éppen nincs is szükség. A problémára az innovatív megoldásairól méltán híres kerékpár-kiegészítő specialista több praktikus megoldást is nyújt: az országúti kerekekhez optimalizált Topeak DeFender™ R1/R2 szett például olyan vázra is pillanatok alatt felszerelhető, amely nem rendelkezik sárvédőrögzítő szemekkel, mindemellett megfelelő védelmet biztosít a felcsapódó víz és kosz ellen.

defender_r1_2_4
A Topeak R1/R2 országúti sárvédőszett a DeFender™ termékcsalád része, amely a legtöbb kerékmérethez, köpenyszélességhez és kerékpártípushoz kínál praktikus, stabil, megfelelő védelmet biztosító megoldást. Az R1/R2 átgondolt tervezésű, szerszámmentes rögzítéssel rendelkezik, a fejlett polikarbonát alapanyagnak köszönhetően tömege alacsony, tetszőleges vázmérethez és nyeregszár-átmérőhöz alkalmazható. Természetesen zajmentességet garantáló, a kerékpár működését egyáltalán nem akadályozó, megbízható, tartós és tetszetős modell. 23 mm széles köpenyekkel párosítva nyújtja az optimális védelmet, mindazonáltal a 25 mm-es köpenyeket is megfelelően lefedi. 20-25 mm-es intervallumban nyugodtan alkalmazható., ez így lefedi az országúti kerékpárok döntő hányadát.

defender_r1_2_3
Az R1/R2 a kiváló funkcionalitás mellett szerencsére nem növeli jelentősen a kerékpár tömegét: könyveljük el, hogy együtt minden tartozékával mindössze 235 grammot nyom a mérlegen. Az alapanyag magas szintű polikarbonát ipari műanyag, ezáltal tartós, megfelelően merev és aminek legjobban örülhetünk: törésbiztos, így a hazai utakon tapasztalható sok rázkódás nem teszi tönkre idejekorán. Még egy apró figyelmesség a Topeak részéről: a köpeny felőli felület tükörpolírozást kapott, így a “trutyi” nem ragad rá.

Talán még egy ellenvetés lehet a sárvédőkkel kapcsolatban: felszerelésük nyomot hagy a szépen fényezett vázon. A Topeak fejlesztői ezt is megoldották a Defender R1/R2 esetében: gumitámaszok biztosítják a tökéletes és kíméletes illeszkedést. Minőségi darab, amely meghálja a szokásosnál kissé nagyobb anyagi befektetést, kedvező súlya, lendületes, ugyanakkor visszafogott formája minden országúti kerékpáros számára csábító lehet.

defender_r1_2_6defender_r1_2_5Jellemzők:

  • gumiszíjas, gyorsrögzítős rendszerű villa, illetve támvilla-csatlakozás
  • állítható szög és pozíció
  • speciális, törésmenetes, ellenben megfelelően merev ipari műanyagból
  • 105+117 g

Javasolt fogyasztói ár: 15.300 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.
[divider scroll_text=”Topeak DeFender™ R1/R2 országúti sárvédőszett”]

defender_r1_2_7

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo