fbpx

Shimano M395 hidraulikus tárcsafék

shimano_M395_fekszett_4A tárcsafékek lassan egyeduralkodóvá válnak a terephasználatra szánt kerékpárok esetében, mára a hobbikategóriát is meghódították, illetve az aszfaltos szegmenst is „kóstolgatják”. A hidraulikus változat eddig magasabb ára miatt inkább csak a magasabb árszegmensben volt elérhető, a Shimano Acera M395 gondoskodik arról, hogy már a kedvezőbb árú MTB és trekking- vagy városi kerékpárok is ezzel a megbízhatóbb, pontosabb fékhatást biztosító típussal legyenek ellátva.

A hidraulikus fékrendszerek esetében a kerékagyra szerelt féktárcsát dugattyúk (munkahengerek) által működtetett fékpofákkal lassítják, a fékkar és a féktest között az erő olajnyomás segítségével közvetítődik, mely kisebb belső ellenállást képez, mint a hagyományos bowdenes működtetés. A hidraulikus tárcsafékrendszerek biztosítják a lehető legerősebb, legjobban modulálható, időjárás-független fékhatást.

shimano_M395_fekszett_3

Az olcsóbb távol-keleti modellekkel szemben a világ legnevesebb kerékpár-alkatrészegyártója, a 80 év múltra visszatekintő japán Shimano rendszerszemlélettel fejleszti kínálatát, a fékrendszerek összehangolt egységet biztosítanak, amelybe beletartozik a féktárcsa, illetve a kerékagy vagy kerékszett is. Éppen ezért érdemes Shimano felszereltségű szeretett masinánkhoz a „kék óriás” tárcsafékeit választani: biztosak lehetünk abban, hogy a gépen sok éven át minden összehangoltan, megbízhatóan működik.

shimano_M395_fekszett_2
2013 évi újdonság a Shimano Acera családban az M395 hidtraulikus tárcsafék-modell, főként MTB, trekking vagy cross használatra ajánlott. A szett része:

  • shimano_M395_fekszett_7fékkar, féktest, olajvezetékkel (1 méter), légtelenítve, műgyantás (resin) fékpofákkal
  • féktárcsa és adapter nem tartozék: ajánlott féktárcsa, Shimano gyártmány műgyantás fékpofához (resin)
  • ajánlott adapter: tárcsamérettől függően Shimano gyártmány, PostMount féktest szabványhoz, PostMount első villára adapter nélkül 160 mm-es féktárcsához felszerelhető
  • környezetbarát ásványi olaj közeg
  • alumínium fékkar és féktest
  • fékvezeték-típus: SM-BH59
  • szerkezet: egymással szemben álló, 2 dugattyús elrendezés
  • fekete vagy fehér színben kapható
  • készre szerelve, vezetékhossz elöl 1000 mm, hátul 1700 m

Ajánlott fogyasztói ár: 13 590 Ft/db.

További információ a forgalmazó honlapján

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo