fbpx

Schwalbe Little Big Ben városi és túraköpeny

little_big_ben_4Idén jó pár új, hiánypótló köpenytípussal rukkolt elő a jól ismert német gumigyártó. A Schwalbe teljes palettája felölel mindent a csomagos túrázástól az extrém MTB kerékpározásig, a profi országúti versenysporttól a városi, összehajtható kerékpárokig, ellenben a fejlesztők mindig találnak egy-egy „űrt”, amelyre szerintük van valós igény a kerékpárosok részéről. A most bemutatott Little Big Ben a közkedvelt, továbbra is elérhető Big Apple köpenycsalád keskenyebb, városi közlekedésre, túrázásra optimalizált, egyben kedvező árú változata.

Tehát a fő kérdés, hogy pontosan milyen űrt hívatott betölteni a Little Big Ben, miben különbözik mondjuk a túrafelhasználására szánt egyéb modellektől, mint például a legendás Schwalbe Marathontól? A Big Apple kétségtelenül divatot teremtett, közel egy évtizede ez a modell indította útjára a ballonos „cruiserstílus” városi használatban történő elterjedését. Színválasztéka ugyancsak forradalmi húzás volt a Schwalbe részéről: nem lehet szó nélkül elmenni egy krémszínű „nagyalmával” szerelt városi bicaj mellett.

little_big_ben_3

Ellenben valljuk be őszintén, az egyedi megjelenésen kívül nincs túl sok logika használatában, kevés az olyan súlyos kerékpáros, akinek 2-2,5 colos köpenyméretre van szüksége aszfaltburkolaton – legyen az bármilyen kátyús vagy töredezett! Habár a Big Apple akár 2 Bar nyomáson is használható, aki próbálta, jól tudja, hogy ez a beállítás nem a hatékony városi közlekedés záloga. Tehát tényleg hiányzott egy olyan modell, amely színvilágában, mintázatában, megjelenésében képes egyedivé varázsolni egy átlagos megjelenésű kerékpárt, ellenben használata nem jár jelentős energiaveszteséggel, haladósan tudunk közlekedni vele a városi dzsungelében, de akár az országutakon is, csomaggal megrakott túrakerékpáron.

little_big_ben_2

little_big_ben_1A színválaszték még a „példaképet”, azaz a Big Apple-t is túlszárnyalja, a diszkrét fekete mellett elérhető krémszínű, barna vagy éppen acélszürke változatban is. A „színes” modellek kissé eltérő szövetszerkezetet kapnak, a fekete mondható a legteljesítményorientáltabbnak. A többi technológia az összes változatban azonos: kevlarmegerősítéses oldalfal a vágások vagy felütéses defekt által okozott szövetsérülések ellen, defektgátló betét a futófelület alatt (4-es érték a Schwalbe 5-ös skáláján!), fényvisszaverő bevonat az oldalfalon, illetve megkapták az ECE-R75-tanusítványt, azaz elektromos kerékpárokra is biztonságosan felszerelhető, feltéve ha az 50 km/órás tempót nem lépjük túl.

Mintha a Schwalbe fejlesztőmérnökök jártak volna Budapest utcáin mielőtt nekiálltak volna a Little Big Ben projektnek! Pontosan azt tudja, ami ide kellhet, az ára sem vészes, az átlag magyar pénztárca még éppen kinyílik ilyen szélesre. Ha pedig túrázni indulunk, akkor sem kell feltétlenül lecserélni: nem túl laza terepen simán elgurul, kopásra nem hajlamos, tömege sem több, mint amit a jó túraköpenyek esetében megszokhattunk. Jól döntött a német gyártó: a széles palettán szükség volt erre a változatra is!

little_big_ben_7Jellemzők:

 • Mintázat: HS439
 • Besorolás: ACTIVE LINE
 • Karima: acélsodronyos
 • Kerékméret: 28″
 • Szabványos méret: 40-622 , 1.5”
 • Defektvédelem: KevlarGuard , fekete színben teljesítményorientált
 • RaceGuard is
 • Gumikeverék: SBC
 • Színválaszték: fekete, barna, krém
 • Ajánlott nyomás: 50 – 85 Psi , 3.50 – 6.00 Bar
 • Tömeg: 695 g
 • Ajánlott fogyasztói ár: 6 341 Ft

További információ a forgalmazó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo