fbpx

PRO MTB XCR UD-karbon kormány és kormányszár

pro-xcr-mtb-stem_3A holland székhelyű PRO saját tervezésű, magas minőségi szintet képviselő kellékekkel egészíti ki az anyavállalat, a japán Shimano alkatrészkínálatát. A Shimano technikai igényességével nem lehet könnyű lépést tartani, de a szponzorált versenyzők termékfejlesztésbe való bevonásával PRO-nak ez a feladat látszólag egyre jobban megy. A PRO idestova egy évtizede kínál cross country és keményebb felhasználásra szánt MTB, országúti, időfutam- és triatlonhasználatra tervezett kormányokat, kormányszárakat, nyeregszárakat és egyéb kiegészítőket. Lássuk, hogy a XC/CC-orientált MTB XCR sorozatban milyen újdonságok vannak 2014-ben!

PRO meglepő módon az egyik legaktívabb szponzor a profi kerékpársportban, legyen az országúti válfaj, MTB vagy triatlon. Az országúti kiegészítőket 5 WordTour csapat menői nyúzzák nap mint nap, köztük például a 2013-as Tour de France győztese, a Team Sky bringása Chris Froome, vagy az idei év egyik legjobb sprintere, az Argos-Shimano versenyzője, Marcel Kittel. Mountain bike fronton is hasonló húzónevek kerékpárján találkozhatunk Pro alkatrészekkel, sőt léteznek kifejezetten a legnagyobbak által fémjelzett modellek is, gondolok itt az Atherton vagy Thomas Vanderham szériákra. FAPRHA0183
A PRO-ra továbbra is jellemző, hogy kiegészítő-családokat kínál, tehát egységes megjelenésű kormány-stucni-nyeregcső összeállításokkal csinosíthatjuk gépünket országúton és terepen egyaránt. A bemutatóban szereplő két alkatrész éppen az MTB XCR szériához tartozik, a kormányszár fő érdekessége az előlap rögzítése, amely felül egy beakasztható körömmel, alul pedig két csavarral történik. Ez a megoldás visszaköszön több versenyzők nevével fémjelzett szériában is, ráadásul extrémebb felhasználásban, így ismerve a Shimano rendszerszemléletű hozzáállását és átgondolt tervezésfilozófiáját, minden bizonnyal elég erős és strapabíró CC felhasználásra is.  A háromszög keresztmetszetű szárprofil fokozza a merevséget, a 3D hidegkovácsolási technika pedig a legfejlettebb ma ismert megmunkálási módszer. A kormányszár 109 grammos tömege az egyik legcsekélyebb a piacon, ami jól mutatja az alkatrész fejlettségét. 80-130 mm-es hosszban kapható, és ami még érdekes – mivel ez a modell a bilincskialakítás miatt nem megfordítható – kínálják –5 és +5 fokos változatban is! FAPRSS0165 A lehető legerősebb UD-karbon alapanyagú extra széles, emelés nélküli XCR kormány is mindössze néhány grammal nehezebb a kormányszárnál, ami 660 mm szélességben rendkívül jó, állítólag a merevségre és tartósságra sem lesz panasz. A szokásos 6 helyett 9 fokos visszahajlást kapott, fogása kényelmesebb és természetesebb, egyértelműen biztosabb irányítást tesz lehetővé a nagyobb kerékmérettel rendelkező MTB kerékpárok esetében. A végekben alumíniumdugós megerősítést találunk, amely egy esetleges bukás esetén megvédi a kormányt a töréstől, illetve lehetővé teszi a szarvak biztonságos felszerelését. pro-xcr-mtb-szettAz XCR UD karbonkormány pedig most már nemcsak emeléssel vagy anélkül elérhető, hanem létezik egy nem emelős, 660 mm széles, nagyobb visszahajlítással rendelkező változat, amely geometria és ergonómia szempontból jobban passzol a nagyobb kerékátmérővel rendelkező új kerékpárokhoz.

Ajánlott fogyasztói árak:

  • PRO MTB XCR CARBON WIDE UD kormány: 33.990 Ft
  • PRO MTB XCR ALLOY kormányszár: 25.990 Ft

További információ a forgalmazó honlapján, illetve a Lánchálózat honlapján.

pro-xcr-mtb-stem_2

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo