fbpx

Casco gyemek és ifjúsági fejvédő iskolakezdésre: Fun Generation és Mini Generation

Casco_Mini_Generation_Racer_side_2352Már a kezdetektől ösztönözzük a gyermeket, hogy viseljen biztonsági felszerelést. Ha korán megszokja, hogy bukósisakban kerekezik, akkor később nem kell meggyőzni a fejvédő fontosságáról. Sajnos a kerékpáros balesetek túlnyomó része a kiskorúakkal esik meg, ha a gyermek komolyabban megsérül, elveszítheti lelkesedését a kerékpározás iránt, és ez az élmény akár az egész életen át végigkísérheti. Ezzel ellentétben, egy dizájnos, “menő” sisak meghozhatja önbizalmát, komolyabb, erősebb bicajosnak érezheti magát.

A gyermeki lelket a Cascónál jobban látszólag egy sisakgyártó sem ismeri, ellenállhatatlan dizájnelemekkel teszik vonzóvá a fejvédő viselését, így fokozva a kerékpározás biztonságát. Párját ritkítja a szín- és mintázatválaszték, a lajstrom nálam 14 héjszín, 8 minta és számos MyStyle pántcsík, tehát akár egy iskolai osztály minden tagja viselhet különböző Casco “bukót”! Casco_Web-Banner_Fun-Generation_hoch2Nem véletlen, hogy az összes Casco sisakmodell közül a gyermekek számára készült darabok a legnépszerűbbek, és a magazinok teszteredményei is alátámasztják a hírnevet. Maguk a sisakok természetesen az összes szigorú biztonsági előírásnak megfelelnek, 360 fokos láthatóságot biztosítanak, két méretben, könnyen kezelhető állítórendszerrel készülnek, hogy azt a gyermek is önállóan tudja kezelni, és mindig úgy álljon, ahogy kell. A pántrendszer érdemel külön említést érdemel: a szabadalmaztatott Patent-strapping megoldás szerintem egyszerűen zseniális. A gyermeksisakok technikai színvonala a felnőttekével azonos: In-mold technológia, MonocoquePlus, DiskFit Comfort állítórendszer, Klima Automatik szellőzés jellemzi, a kidolgozás pedig szintén tökéletes, ellentétben számos gyártó “úgysem tudnak vigyázni rá, minek a fakszni” szemléletével.

Casco_Fun_Generation_oldal_2

A Mini Generation már akár 1-2 éves kortól ajánlott (tehát már az önálló bicajozás előtti korban is), XS-es és S-es méretben kapható, 5 cm-t lehet állítani a méretén, tehát a gyerekbukóknál leggyakrabban felmerülő “jövőre úgyis kinövi” kérdést is ezzel kipipálhatjuk. Casco_MyStyle_Colors_2013Már a “minimodelleket” is hitelesítették mind sí, mind lovas használatra, tehát amellett hogy tavasztól őszig biztonságban bringázhat benne a “kölyök”, télen egy béléses fülvédő felpattintásával máris lehet belőle síbukó! A különböző színű MyStyle pántok ugyanúgy cserélhetők, mint az ifjúsági vagy felnőtt modelleknél.

A Fun generation iskolás korú gyermekek számára készül, 14-féle egyszínű változattal, de a MyStyle-rendszer segítségével, illetve a mellékelt matricakészlettel csinosítható, személyre szabható. Ez fontos, mivel ebben a korban már az önállóság kerül előtérbe. A méret 50-56 cm, az állítórendszer a Minivel azonos, csak nagyobb fejmérethez adoptálva. A belseje mosható, fül- vagy külső esővédő borítással is kiegészíthető, így minden évszakban, minden időjárásban lehet benne “tekerni”.

Casco_MiniPro_Blue_Shiny_Front_1809

A téliesített változat például síeléshez vagy hűvös időben való bicajozáshoz, ezen a képen jól megfigyelhető a gyermekekre tervezett, könnyen állítható állpánt és csat…

Méretválaszték:

 • Mini Generation: XS = 44-50 cm (Jungle Tour és Sunny dizájn), illetve S = 50-55 cm (8 ellenállhatatlan modell)
 • Fun Generation: 50-56 cm (14 színben, MyStyle-kiegészítők és matricakészlettel)
 • Ajánlott fogyasztó ár mind a Fun , mind a Mini Generation esetében 14.500 Ft.Casco_Mini-Generation_Nr8_2321
  A Fun, és a Mini Generation esetében alkalmazott szabadalmaztatott technológiák:
 • Winterpacket – A bukósisakokhoz rendelhető téli kiegészítő szett, mellyel használhatóvá tehetjük sisakunkat hideg időjárásban is. A fülpárna megfelelően véd a hidegtől, anélkül hogy a külső hangokat torzítaná, külső esővédő borítással is kiegészíthető.
 • Disk Fit Comfort – Egy kézzel, könnyedén állíthatjuk be a bukósisakot a pontos illeszkedés érdekében.
 • Monocoque™-Plus – A belső váz és a külső hély egybefüggő egységet képez.
 • Klima Automatik – Folyamatos állandó hőmérsékletet biztosít a túlzott lehülés veszélye nélkül.
 • Light Weight – A legkisebb súly a legnagyobb védelem mellett. Forradalmi technológiák sora teszi a Casco bukósisakokat rendkívül könnyűvé és mindemellett maximálisan biztonságossá.
 • Safety Reflect Line – Minden oldalról biztosítja a láthatóságot.

További információ a forgalmazó honlapján

A boltlista, ahol a CASCO sisakok elérhetők, a sorozat első bemutatójában olvasható

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo