fbpx

Casco E.Motion Cruiser pedelec és kerékpáros fejvédő

Casco_EMotion_Cruiser_Star_black_2503A Casco 2009-ben, messze a konkurenciát megelőzve indította útjára az E-bike termékvonalat, a speciálisan az elektromos kerékpárokra tervezett és optimalizált modellcsaládot. Az E.Motion választék óriási sikert aratott, ötvözi a kerékpáros sisakok kényelmét és kis tömegét a gyorsabb tempóhoz és csekélyebb fizikai mozgáshoz tervezett szellőzőrendszerrel, illetve a szükséges többlet biztonsággal. A praktikus, strapabíró és tökéletes biztonságot nyújtó E.Motion Cruiser modell fiatalos formavilágával és megjelenésével számos nem teljesítmény-orientált városi kerékpáros számára is kecsegtető alternatíva lehet.

Az E.Motion Cruiser 4 színben érhető el, hogy mindenki megtalálhassa az ízlésének legmegfelelőbbet: van diszkrétebb és látványosabb dizájn is. A Casco Disk Fit Vario rendszer segítségével 3D-ben állatható a sisak mérete, ahogy azt a kiváló Casco kerékpáros bukók esetében már megszokhattuk. Opcionális a téli belső bélés, illetve egy a pántra felcsatolható fülmelegítő ugyancsak elérhető. A CascoLoc csatrendszer biztosítja, hogy kesztyűben is ki tudjuk oldani az állpántot. A Casco mérnökök mindenre gondoltak, nem véletlen, hogy ilyen nagy siker és népszerűség övezi az E.Motion Cruisert!

Casco_EMotion_5A további érdekességek között említhetjük, hogy a sisak gyönyörű, stílusos formája a biztonság jegyében született: a tarkórész a nyak számára is hatékony védelmet nyújt, amely a kerékpáros modellekre kevésbé jellemző. A sisakhéj több elemből áll, így egy esetleges becsapódás esetén kontrolláltan vezeti el az ütés erejét. A héjon található fényvisszaverő csíkok 360 fokos szögben, azaz bármilyen oldalról biztonságot nyújtanak. Ha a forma láttán azt gondolnánk, hogy az E.Motion Cruiser nem szellőzik megfelelően, vizsgálatok támasztják alá, hogy kifinomult szellőzőcsatornái alacsonyabb fejhőmérsékletet biztosítanak, mint a konkurens gyártók egyes kerékpár-specifikus modelljei.

Casco_EMotion_89_blue_orange_2508Teszteredmények, értékelések:

RADtouren 2012 július/augusztus

1. helyezés (8 tesztelt sisak közül)

„nagyon jó“

„Béléssel és fülpárnával kiegészíthető, magas fokú kényelemet nyújt, és jó állíthatóság jellemzi. A tisztességes légáramlás teszi a sisakot alkalmassá túrázáshoz is. Annak ellenére, hogy ára magasnak mondható, a sisak minősége ezt mindenképpen indokolja.“

Test Magazin 2012 május

3. helyezés (16 tesztelt sisak közül)

Minősítés: „jó“ (2,2)

E-bike Magazin 2013 január

“Az E.Motion Cruiser viselése rendkívüli élmény volt a kormány mögött, egy igazi ‘rallybogár’! A Casco csúcsmodellje lenyűgözően magas kényelmi szintet nyújt.”

Konsument Magazin 2012 május

3. helyezés (16 tesztelt sisak közül)

Minősítés: „jó“ (66%)

„Sötétben a legjobb láthatóságot biztosítja a tesztelt modellek között.“

Fit For Fun Magazin 2012 április

8 tesztelt sisak között

Ár/éték 3/5

Stílus 5/5

Szellőzés 3/5

Teljesítény 4/5
[divider scroll_text=”Casco E.Motion”]
Casco_Web-Banner_EMotion_hoch2Jellemzők:

 • Méretválaszték: M (52-57 cm) és L (58-62 cm) méretben
 • Színválaszték: Matt fekete, fehér, fekete/szürke csillaggal és kék/narancs retro rajtszámmal
 • Ajánlott fogyasztó ár: 40.585 Ft tartódobozzal.
  Casco_EMotion_2
  [divider scroll_text=”Casco E.Motion”]

Az E.Motion Cruiser esetén alkalmazott szabadalmaztatott technológiák:

 • Winterpacket – egész évben, minden nap! Egyes bukósisakokhoz rendelhető egy téli kiegészítő szett, mellyel használhatóvá tehetjük sisakunkat hideg időjárásban is. A fülpárna megfelelően véd a hidegtől, anélkül hogy a külső hangokat torzítaná.
 • Disk Fit Comfort – Egy kézzel, könnyedén állíthatjuk be a bukósisakot, hogy pontosan illeszkedjen a fejéhez.
 • Monocoque™-ultra – Ezzel a technikával rendelkező innovatív megoldású sisakok külső héja külön szegmensekből áll, amelyeket rozsdamentes acél szegecsek fognak össze, így garantálva a legmagasabb szintű védelmet.
 • Freshair ventilation – Ez a kifinomult szellőztető rendszer, amely a belső héjban oldja meg a fej szellőztetését. Ebben az esetben a sisak szellőző nyílások száma másodlagos jelentőségű. Állandó hőmérsékletet biztosít a túlzott lehűlés veszélye nélkül.

Casco_EMotion_3További információ a forgalmazó honlapján

A boltlista, ahol a CASCO sisakok elérhetők, a sorozat első bemutatójában olvasható

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo