fbpx

Casco Daimor Mountain MTB kerékpáros fejvédő

Casco Daimor_5Mi kell egy kiváló MTB fejvédőhöz? Mivel terepen a tempó hozzávetőleg 10 km/órával szerényebb, mint aszfalton, ezért elsődleges tervezési szempont a kiváló szellőzés, legyen az többlet szellőzőnyílásokkal, vagy belső „szélcsatornák” segítségével megvalósítva. Továbbá, lévén a természet lágy ölén több a rovar, elengedhetetlen a bogárháló, minél hatékonyabb, tartósabb, annál jobb. A rögzítési rendszer pedig biztosítsa a kényelmet, legyen könnyen kezelhető. Természetesen mindemellett a bukósisak ne legyen „kőből”, és rendelkezzen a lehető legjobb törtésteszt-mutatókkal. Akkor nézzük, hogy a Casco középkategóriás Daimor Mountain MTB modellje megfelel-e a fent említett elvárásoknak!

Kezdjük a sor végén: a Casco kerékpáros fejvédői természetesen megfelelnek a lehető legszigorúbb biztonsági elvárásoknak, az európai sisakgyártók közül a Casco létesített először saját tesztlabort, melyben a sisakok strapabíróságát és törését elemezi. A Casco továbbá számos máshol nem elérhető technológiát alkalmaz, ilyen a Freshair Ventilation névre hallgató, kifinomult szellőztető rendszer, amely a belső héjon belül oldja meg a fej hűsítését, így a szellőzőnyílások száma valójában másodlagos jelentőségű. A rovarháló kérdésében ismét technikai újításnak lehetünk tanúi: a Daimor Mountain alumíniumhálója nem gyűrődik, ellenálló, tartós, és nem mellesleg könnyebb, mint a legtöbb műanyagháló! A rögzítési rendszer pedig a Disk Fit Comfort változat, egyszerűen állítható, bombabiztos, pontosan illeszkedik a fejéhez. (A Casco három rögzítőrendszere mind más-más felhasználásra tervezett, optimalizált, így mindegyik a maga nemében tökéletes!)

Casco Daimor_9

Casco Daimor_4A Daimor Mountain bukósisak Monocoque™-Plus Inmold technológiával készül, erős, tartós és nem hőérzékeny, de talán még érdekesebb, hogy itt már szerepel a Casco saját fejlesztésű Frameworx polikarbonát körkörös belső védőhálója, mely a becsapódási energiát a lehető legnagyobb felületen vezeti el. A kevesebb szellőzőnyílásnak köszönhetően a sisak tömege alacsony (nincs „kőböl”), kategóriájához és biztonsági fokához mérten e téren is kimagasló. A Casco nagy figyelmet fordít a sisakmodellek esztétikai megjelenésére, a Daimor Mountain esetében nem „csiricsáré” színekkel próbál kitűnni a konkurens modellek közül, hanem sokkal inkább egy meglepő formavilággal: a fekete, a fehér és a fekete/fehér/piros változatok mind kiválóan kihangsúlyozzák az egyedi hátsó kiképzést, amelyek nem utolsósorban a belső szélcsatornák áramlatait „fújják” ki. Ha nem vágysz arra a modellre, amelyet a szponzorált versenyzők is viselnek, a Daimor Mountain azonos biztonság, tömeg és kényelem mellett a fejlett funkciók döntő részével is rendelkezik.

Országúti változatban is kapható!

Országúti változatban is kapható!

Casco_Lead_Picture_Sport_Mountain_2013Jellemzők:

 • Kerékpáros fejvédő MTB és mindennapos felhasználásra
 • Napellenzővel
 • In Mold technikával készült
 • Kiváló illeszkedés
 • Továbbfejlesztett állítógyűrű
 • Frameworx polikarbonát körkörös belső védőháló
 • Nagyobb külső felület lehetővé teszi a becsapódási erő jobb eloszlását
 • Alumínium rovarháló
 • Casco által szabadalmazott Disc Fit Comfort gyorsrögzítő csat
 • M (55-59 cm) és L (59-63 cm) méretben
 • Matt fekete, fényes fehér és matt fehér/fekete/piros színben
 • Ajánlott fogyasztói ár: 26.990 Ft.

[divider scroll_text=”SCROLL_TEXT”]

A Casco által szabadalmaztatott és alkalmazott technológiák a Daimor Mountain esetében:

 • Frameworx – Egy belső polikarbonát vázkeret maximalizája a biztonságot, a becsapódási energiát nagyobb felületen vezeti el. A sisak kulcsfontosságú részei többszöri becsapódás hatására sem esnek szét. Olyan szintű biztonságot nyújt ez a technológia, hogy amint a Casco bevezette a piacra, a többi gyártó is fejlesztett ehhez hasonló megoldást, mivel előnyei egyértelműek.
 • Monocoque™-Plus – a belső váz és a külső héj egybefüggő egységet képez, tartós, ellenálló, hőre nem érzékeny.
 • Disk Fit Comfort – egy kézzel, könnyedén állíthatja be a bukósisakot, hogy pontosan illeszkedjen a fejéhez.
 • Freshair ventilation – kifinomult szellőztető rendszer a belső héjban oldja meg a fej szellőztetését, így a szellőzőnyilások száma másodlagos jelentőségű.

További információ a forgalmazó honlapján

A boltlista, ahol a CASCO sisakok elérhetők, a sorozat első bemutatójában olvasható

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo