fbpx

BBB BSD-101 ComfortPlus nyereg

A nyeregkérdés a kerékpározás egyik neuralgikus pontja, lévén anatomiailag különbözünk, így nincs biztos recept a kényelemre. Ellenben a hosszadalmas nyeregválogatás sem célravezető, tehát igény van olyan nyeregre, amelyen eltérő pozícióban és hajtásintenzitás mellett a kerékpárosok 95%-a egyaránt kényelemben érzi magát. A BBB fejlesztői ezt az igen nehéz feladatot tűzték ki maguk elé 2015-re, ennek gyümölcse az új BSD-101 ComfortPlus nyereg.

BSD-101 ComfortPlus_5
Számos szakterületről meghívott szakember ismereteit felhasználva a BBB fejlesztői létrehozták „a lehető legjobb közös nevező” nyeregformát. A ComfortPlus széles ülőgumó-támasztékkal rendelkezik, amely mindemellett a pedálozást nem akadályozza, orra lapos, a középső rész pedig eltérő sűrűségű szivacsozást tartalmaz, így kímélve az altáj puha szöveteit. A tervezők által alkotott nyeregforma a szélesebb medencecsonttal rendelkező kerékpárost a nyereg hátsó részére ülteti: az így létrejött egyenes ülőpozícióban a kerékpárost medencecsontja támasztja meg, tehát nem szükséges a nyereg orr-részét külön megemelni. A sportosabb haladáshoz a kerékpáros ösztönösen előre csúszik a nyergen, a megemelt hátsó rész pedig támaszként szolgál a fokozott erőfeszítéshez.

BSD-101 ComfortPlus_3
A ComfortPlus névre hallgató modell unisex és a fent leírtaknak megfelelően többféle testhelyzet mellett nyújt kényelmet: az egyenes felsőtesttől a sportos egyenes kormányos tekerésig. A BSD-101 ComfortPlus esetében emellett fontos tervezési szempont volt a strapabíróság, az ellenálló borítás, a vízállóság, illetve a különböző tartozékokkal való integráció, amely lehetővé teszi, hogy az új modell ideális általános felhasználásra tervezett nyereggé váljon.

BSD-101 ComfortPlus_4
A holland kerékpár-kiegészítő specialista egyébként meglepően széles nyeregválasztékot tudhat magáénak, az egyszerűbb kiválasztás elősegítésére három alapvető kategóriába sorolja modelljeit: „verseny-”, „sport-” és „kényelem-” típusok szerepelnek a palettán. A BSD-101 ComfortPlus természetesen az utóbbit gazdagítja. A „versenynyergeik” a lehető legkisebb tömeg mellett a legnagyobb erőátvitelre optimalizáltak, a „sport” kategóriába tartozó modelleket azoknak ajánlják, akik rendszeresen kerékpároznak, de huzamosabb időt nem töltenek a nyeregben. A kényelem kategóriába tartozó nyergek betétes nadrág nélkül is komfortosak, a lehető legkényelmesebb üléspozíciót biztosítják, a fejlesztők ezeket elsősorban városi közlekedőknek ajánlják.

BSD-101 ComfortPlus_1
A BBB BSD-101 beszerzése megfontolandó minden kerékpáros háztartásban, főképp az olyan életszerű helyzetekben, amikor több személy többféle célra használ egyetlen kerékpárt.

ComfortPlus technológia:

  • alacsonyabb orr-rész, hosszanti anatómikus csatorna és lapos szögű ülőcsonti terület
  • dupla sűrűségű szivacsbetét, PU-szivacs alapréteggel és memóriahabos felsőrésszel
  • BSB-23-as nyeregtáskával kompatibilis
  • fekete acélpálcák
  • 210 x 270 mm (szélesség x hossz) méret

Ajánlott fogyasztói ár: 14.282 Ft.
További információ a forgalmazó honlapján.
BSD-101 ComfortPlus_2

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo