fbpx

Zöld utat kaphat a szürke rendszám: megváltás a bringát szállítóknak

Aki eddig vonóhorogra szerelhető kerékpárszállítóval rendelkezett, vagy hátsó ajtós tartója volt, ami kitakarta akár a lámpákat, akár a rendszámot, annak nem volt egyszerű az élete. Ugyan egy két évvel ezelőtti törvénymódosítás lehetőséget adott arra, hogy a rendszámtáblát átrakjuk a bringatartóra (ha azon a KRESZ-nek megfelelő megvilágítás volt), de ezzel is csak a probléma volt. Most jöhet végre a szürke rendszám!

pro_user_kerekparszallitok_kerekpartartok-13

Részletesen foglalkoztunk már azzal, hogy hivatalosan hogyan rakható át az autóról a rendszám a kerékpárszállítóra, és teszteltünk is többféle, a szabályoknak teljesen megfelelő tartót, de aki ilyet használ az tudja, hogy hiába van meg a lehetőség a rendszám átrakására, ez azért eléggé macerás dolog. Kísérleteztünk mi is többféle rendszámtábla tartóval az autón, de könnyen kiszedni egyikből sem lehetett igazán. Télen jellemzően 4-5 átrakás után a műanyag fülek letörtek, lehetett cserélni az ezer forintos rendszám tartót. Arról nem beszélve amikor valakinek eleve közvetlenül csavarozva van a rendszámtáblája a karosszériához…

pro_user_kerekparszallitok_kerekpartartok-20

Végre úgy tűnik megszületett a megoldás a problémára. A benyújtott törvényjavaslat, ha elfogadja a kormány, amiben nagyon bízunk, akkor áprilistól léphet életbe. A rendszámtábla karaktereit tekintve megegyezik a gépjármű azonosítására szolgálóval, egyedül színében tér el. Nem a megszokott fehér alapon fekete betűs kombináció lesz, hanem szürke alapon fehér. Hogy ez mennyire lesz leolvasható, főleg mikor koszos, az jó kérdés, de legalább nem kell majd küzdeni az örökös átpakolással. A harmadik rendszámtábla csak a kerékpárszállítón használható, az igénylése 5500 forint lesz, és korlátlan számban újragyártható (természetesen az összeg újbóli megfizetése mellett) így elvesztés esetén sincsen gond. Reméljük megszavazzák az indítványt, és végre kisimulhat az arcunk ezen a téren is!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo