fbpx

XA Pro Carbon- az első karbon montis kerékszett a Mavictól!

Nem olyan régen írtunk az új XC-specifikus Crossmax kerekekről most pedig a francia cég bemutatta az első karbon montis kerékszettjét ami XA Pro Carbon névre hallgat és a súlya mindössze 1490 gramm párban!

mavic xa pro carbon kerék

Érdekes, hogy nem a világkupákra tervezett Crossmax családban mutatkozott be a karbon technológia, hanem az extrémebb trail kategóriában. A 650B, és 29”-os méretű kerék 26 mm-es szélességű felnivel rendelkezik, oldalirányban nagyon merev, függőlegesen pedig élvezheted a karbon alapanyag rezgéselnyelő képességét. Természetesen az összes ma eltejedt tengelyszabvánnyal elérhető lesz, és a „pluszos” gumik kedvelői is használhatják, sőt egészen 120 kilóig terjed a garancia rá!

mavic xa pro carbon kerékszett

Természetesen jár hozzá gumi is a Quest Pro személyében 27.5×2.4” vagy 29×2.35” szélességben. A kerekek súlya így alakul: 27.5” párban 1490 gramm, 29”-os méretben 1535 gramm. A Quest gumi pedig 780 illetve 810 gramm. Ha lesz rá keret, akkor brutál könnyű bringát építhetsz belőle, csak előtte álljon elő az 1700 EUR amibe a pár kerül. Bár gumistól 🙂

A kereket már előrendelheted a kedvenc Mavic kereskedődnél!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo