fbpx

Nibali a herceg szolgálatában, Sagan marad a “specialista”, Contador nem?

Szokatlan módon idén már május végén tele van a nemzetközi kerékpáros szaksajtó átigazolási hírekkel, ráadásul a legnagyobb sztárok vannak a célkeresztben: Peter Sagan, Vincenzo Nibali, Alberto Contador…

Sagan türkizben?

Sagan türkizben?

A Giro d’Italia alatt, a Kaliforniai Körverseny végén látott napvilágot a hír, miszerint a világbajnok Peter Sagan az Astana Team-be igazolna 2017-től évi 5 milló eurós fizetésért. Amennyiben létrejön a frigy (szerződéseket hivatalosan csak augusztus 1-jétől lehet nyilvánosságra hozni), egyértelmű, hogy a Giro d’Italia-t másodszor is megnyerő Vincenzo Nibali nem maradna a kazah csapatnál, hiszen két 4 millió+ eurós fizetést egyetlen WorldTour-gárda sem tud kigazdálkodni.

Nibalit összekötötték idén már a Lampre-Meridával, utóbbi csapatról pedig azt kell tudni, hogy a kerékpárgyártó részéről meglehetősen elégedetlenek voltak a tavalyi teljesítménnyel, a Giro-sikerek ellenére is. A múlt héten viszont mégis homlokegyenest más hír vált “félhivatalossá”, ugyanis a Bahreini Herceg, Nasser Hamed bejelentette, hogy jövőre WorldTour csapata lesz, az első számú ember pedig Nibali lehet, aki legfőbb segítőit is viszi magával az Astanából.

Nibalit még a Lampre-Meridával is összekötötték

Nibalit még a Lampre-Meridával is összekötötték

A Bahrein projekt mindenképpen életszerűbbnek tűnik, mint évekkel korábban az Alonso projekt, de sok még a kérdőjel. Például a finanszírozással kapcsolatban, hiszen a hírek egy közepes költségvetésű csapatról szólnak. Kérdéses a bringaszponzor kiléte is, valamint megjelenik-e a kerékpármárka második névadóként? Felmerült támogatóként a Bianchi, de pletykálnak a Meridáról is, utóbbival értelmet nyerne az is, miért szólt a zuhanyhíradó korábban Nibaliról és a Lampre-Meridáról.

A harmadik sztárt, Alberto Contadort szintén a kerékpármárkával kapcsolatos átkötéssel fűzhetjük a cikkbe, ugyanis a spanyol GT-menő is a Specialized-arca jelenleg, Saganhoz és Nibalihoz hasonlóan. Spanyol lapinformációk szerint a Tinkoff Team megszűnése után Contador új csapata a Trek-Segafredo lehet, ahol felszabadul a visszavonuló Fabian Cancellara fizetése. Contador tekert már korábban Treken és “levezetésként” nem is tűnik rossz választásnak az amerikai csapat. Más kérdés, hogy a Trek mennyire építi a jövőt egy köztudomásúan a pályafutása befejezését fontolgató sztárral.

Contador is leszállhat a Specialized-ról?

Contador is leszállhat a Specialized-ról?

A kerékpárgyártók közül érdekes a Specialized hozzáállása, hiszen ha a fentiek szerint alakulnak a dolgok, Sagan és az Astana maradhat a legfőbb támogatott csapat, jó kérdés, hogy folytatják-e a Quick Step-pel is. Sagan rendkívül magas fizetése megmagyarázná, hogy kénytelenek elengedni Contadort és Nibalit, hiszen az 5 millió eurós éves fizetésbe valószínűleg az amerikai kerékpárgyártónak is “be kell szállni” akár nyíltan, akár a háttérből. A GT-menők közül így Fabio Aru maradna a nagy “S” arca, aki tehetséges és szép jövő állhat előtte, de ezért egyelőre nem egy Contador- vagy Nibali kaliber.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo