fbpx

WTB az Eurobike-on: mountain bike alkatrészek, semmi más

Az amerikai WTB letisztult kollekciót mutatott be mountain bike kerékpárokhoz az Eurobike-on: felnik, gumik, markolatok, nyergek. Nem építettek most kerekeket, nem „kontárkodtak” bele az országúti alkatrészek világába, csak a cég tradícióival megalapozott, „őszintén vállalható”, jó minőséget jó áron kínáló termékekkel jelentkeztek.

Talán kevesen tudják az 1982-ben, Kaliforniában alapított cégről, hogy magukénak vallják az első igazi 29-es mountain bike külsőt, melyet Gary Fischer bringákon is láthattunk anno, 2007-ben pedig az első semi slick mountain bike gumi, a Vulpine fűződik a WTB márkához.

WTB nyereg kollekció

A 2013-as kollekcióban az ismert minták mellett figyelemre méltó a WTB saját belső nélküli rendszere, a TCS – Tubeless Compatible System. A TCS emblémával ellátott felnik íves profilúak, peremük kiképzése pedig elősegíti, hogy a Tubeless-kompatibilis külsők szorosan ráfeszülhessenek a felnire, felfújva minimálisra csökkentve a kockázatát, hogy „elszisszenjen a levegő.

Az először a Cannondale csapatnak kifejlesztett NineLine 29-es külső

A gyári Tubeless kerekektől gyakorlati szempontból csak a küllőfuratok miatt különbözik a TCS felni, de a furatok tökéletes biztonsággal leragaszthatók a WTB felniszalaggal. Az ívelt profil is a szalag minél jobb tapadását szolgálja a felnire, szemben a szögletes profilokkal, melyeken megtörik a legtöbb öntapadó csík.

WTB felniprofilok, balról a TCS kompatibilis Fequency, mellette a LaserDisc

A WTB tubeless kitet saját szelep és folyadék egészíti ki, más fórumokon olvasható vélemények szerint nagyon megbízható rendszert alkotva. A WTB TCS gumik egyébként a WTB TCS felniken kívül más UST felnikkel és szalagos átalakítós rendszerekkel is kompatibilisek, mint ahogy a WTB TCS felnikre is szerelhetjük más gyártók UST vagy Tubeless Ready gumijait.

WTB felnik, elöl a jól bevált Dual Duty

TCS kompatibilis könnyű XC felnijük a Frequency, melynek a 19 mm széles változata 26-os méretben 385-, 29-es méretben 430 grammot nyom, de kapható 23 mm széles verziókban is, ezek között 650B méretet is találunk. Nem TCS rendszerű, de duplakamrás kiképzésű a LaserDisc felni, amely szintén kapható 26-, 27,5- és 29-es méretben is. A SpeedDisc – ahhoz képest, hogy akár még versenyzésre is alkalmas – egy nagyon kedvező árú felni, a Dual Duty-t pedig az a mindenes, melyet talán a legtöbben ismernek Magyarországon is (továbbra is készül fékezőfelülettel, nem csak tárcsás verzióban).

WTB “Bronson” keményfiúknak

Sokan szeretik a WTB mintáit, talán a szárazabb talajra való gumijaik teljesítenek a legjobban, de a régóta változatlan, „brutális” mintázatú VelociRaptorok is szerepelnek még a kínálatban. 26-os, 27,5-es és 29-es köpenyeket is kínálnak, többféle szövetsűrűséggel, akár TCS technológiával, kevlár vagy drótperemmel. Egyik újdonságuk a Cannondale-nek kifejlesztett 2.0 inch szélességű 29-es NineLine, kimondottan alacsony gördülési ellenállással.

A legendás WTB Rocket V

Közkedveltek hazánkban is a WTB „V”-nyergei, élükön a Rocket-V-vel amelynek első ránézésre merészen egyedi a kiképzése, de sokaknak ez a felület jelenti a maximális komfortot. A WTB többféle stílust kínál, akár még az országútisok is választhatnak például a Valcon és a Silverado modellekből, előbbiből 165 grammos karbonpálcás nyereg is kapható.

WTB Silverado karbon sínnel: 170 gramm

És végszóként a “kaphatón” van a hangsúly, ugyanis az új forgalmazó jóvoltából hamarosan a magyar üzletek polcain is viszontláthatjuk ezeket a nyergeket (és természetesen a többi WTB alkatrészt), sőt, akár a tesztkollekcióból is választhatunk egy darabot kipróbálásra, mielőtt megvásárolnánk.

(x)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo