fbpx

WorldTour legek: a 2016-2017-es átigazolási időszak legfontosabb transzferei

A szezon Leg-jei közül következzenek a legérdekesebb átigazolások a profi kerékpáros mezőnyben, a WorldTourban, A legjöbb GT-menők és a legjobb klasszikus specialisták között is volt bőven mozgolódás.

Peter Sagan

Peter Sagan

Elsőként természetesen a világbajnok Peter Sagan-t kell említeni, a szlovák sztár a megszűnő Tinkoff-ból a Pro Continental szintről a WorldTour-ba lépő német Bora-Hansgroe gárdájába igazolt, ahol egyértelműen rá építik a csapatot, összetettben a lengyel Rafal Majka-ra számítanak majd GT-ken, aki szintén ex-Tinkoff igazolás.

Rögtön szóba került egy megszűnő és egy WorldTour-ba fellépő csapat, egy egy olyan átigazolási időszak, amiben talán nagyobb jelentősége van, hogyan változott a legmagasabb osztály a csapatok szempontjából, mint az, hogy a sztárok közül kivel mi történt. Megszűnt ugye a Tinkoff, az IAM és gyakorlatilag a Lampre is, bár utóbbi adja az UAE Abu Dhabi gerincét, mégis kardinálisak a változások. Bejött a képbe a Bahrain és a Bora, valamint nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy a Katusha-Alpecin és a korábbi Giant-Alpecin, most Sunweb tekintetében is átvariálódtak a szponzori és kicsit a nemzeti érdekek is.

Vincenzo Nibali

Vincenzo Nibali

De visszatérve a versenyzőkre, pont az új Bahrain-Merida csapathoz köthető az egyik legnagyobb “sztártranszfer”, a Giro-címvédő Vincenzo Nibali ide igazolt. Segítőket is magával vitt az Astanából, például egyik legstabilabb emberét és honfitársát, Valerio Agnolit. A kazah csapattal kapcsolatban érdekes még az olasz Diego Rosa neve, aki a Team Sky-ba távozott, a fiatal generációból ő az egyik legérdekesebb transzfer.

Természetesen ne feledkezzünk meg az első között említeni a spanyol Alberto Contador-t, aki a Tinkoff Team után a Trek-Segafredo-ban kapott még jól jövedelmező lehetőséget. Talán meríthet ezzel újra motivációt és láthatjuk még régi fényében tündökölni. Ez jót tenne a kerékpársportnak, és láthattuk Valverde példáját, hogy nem feltétlenül gyengül valaki a kor előrehaladtával, sőt…

Alberto Contador

Alberto Contador

Hasonlóan Contadorhoz, biztosan új motivációra van szüksége a Philippe Gilbert-nek is, aki két csodálatos szezonnal olyan magasra tette a lécet a maga számára még a Lotto-Soudal-ban, amit szinte lehetetlen újra megugrani. Szintén jót tenne azonban a WorldTournak egy csúcsformában lévő Gilbert, a belga versenyző még nem öreg, és a Quick Step megfelelő hátteret biztosíthat, hog újra megtalálja régi önmagát.

Szintén váltott a Gilbertnél fiatalabb generációhoz tartozó klasszikus-menő, a német John Degenkolb, aki 2015-ben fantasztikusan teljesített a Giant-Alpecin-ben, a tavalyi szezonra viszonth rányomta a bélyegét egy baleset. A Trek-Segafredo-ban ismét minden adott, hogy újra felvegye a góllövő cipőjét. Helyette az ausztrál Michael Matthews-t igazolta a Sunweb az Oricából, hasonló korosztály, hasonló potenciál, bár Matthews jobban szereti a sima aszfalt útburkolatot a kockakövekhez képest.

Végezetül a Top 10 transzferbe két tempómenőt is beválogatnánk, a német Tony Martin időfutam világbajnoki címei mellett elképesztően nagy munkát végzett a Quick Step-ben, ahonnan távozik a Katusha-Alpecin csapatába. Kristoff számára nagyon jó hír az érkezése, Martin brutális tempót képes diktálni segítőként is. Szintén durva tempóra képes – főleg a hegyekben – a cseh Roman Kreuziger, akit az Orica-Scott szerzett meg, Esteban Chaves és a Yates-testvérek fontos erősítést kaptak a személyében.

Végezetül álljon itt az összes WorldTour-istálló névsora, a linkekre kattintva kiderül, melyek voltak a további fontos transzferek:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo